Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Uns 1.400 nois i noies de 5è de 37 escoles de Badalona participen a partir de dilluns en el Badatletisme, la primera activitat del Badasport 2019-2020

20/11/2019 ::    

Amb el Badatletisme, a les Pistes Municipals Paco Águila, comencen les activitats de la 21a edició del Badasport que promou la pràctica de l’activitat física i de l’esport a les escoles

Gairebé 8.000 alumnes de primària participaran aquest curs 2019-2020 en la vintena edició del projecte Badasport que es desenvoluparà a la ciutat fins al proper mes de juny. El Badasport és una iniciativa que promou la pràctica esportiva a través de sis modalitats a partir de la pràctica d’esports com el corfbol i l’atletisme, de jocs preesportius, cooperatius i tradicionals, de proves d’orientació o de diverses activitats lúdiques.

Badatletisme,

Aquesta primera activitat es farà del 25 al 29 de novembre a les Pistes Municipals d’Atletisme Paco Águila de Badalona, amb diverses proves atlètiques en les que hi participaran 1.390 nois i noies de 5è de primària.

Badacorfbol

La segona de les activitats del Badasport és el Badacorfbol. Els partits de corfbol es faran del 17 al 21 de febrer de 2020 a la Zona Esportiva Municipal Can Cabanyes. En aquesta activitat hi participen 1.445 nois i noies de 6è de primària que comptaran, com l’any passat, amb el suport d’alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Barres i Ones, del Club Korfbal Badalona – La Rotllana i de la Federació Catalana de Korfbal.

El corfbol és un esport que manté certes similituds amb el bàsquet. Es juga entre dos equips que tenen l’objectiu d’introduir una pilota dins d’una cistella. Els equips són mixts, formats per quatre nois i quatre noies, i es basa en els principis de la cooperació, la no violència, la no especialització, l’habilitat i la coeducació. Aquests valors el fan especialment educatiu i apte per a l'entorn escolar, sent encara l'únic esport d'equip mixt que es practica a tot el món. Les seves normes estan pensades per a l'educació de l'individu en un ambient d'igualtat i de respecte.

Badamotri

Aquest activitat es farà del 23 al 27 de març al Poliesportiu de Montigalà i consisteix en diferents activitats i jocs motrius en les que hi participaran 1.120 alumnes de 1r de primària, amb el suport, entre altres, del Club Hoquei Sant Josep.

Badaorientació,

Aquest activitat es farà el dia 17 d’abril al Turó d’en Caritg. Consisteix en diferents proves d’orientació en les que hi participaran 1.370 alumnes de 4t de primària.

Badajoc

Aquest curs es farà del 18 al 22 de maig al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús i es basa en la realització de diferents jocs i activitats preesportives, de caire cooperatiu, i tradicionals, com per exemple les bitlles catalanes. En aquesta activitat hi participen 1310 nens i nenes de 3r de primària, amb el suport d’alumnes d’ESO de l’Institut La Pineda.

Badaplatja

Finalment, del 8 al 12 de juny, a la platja dels Pescadors, es farà el Badaplatja amb la participació de 1.360 escolars de 2n de primària, amb el suport d’alumnes d’ESO de l’Institut La Riera.

Objectius del Badasport 2019-20

Els objectius dels organitzadors del Badasport són:

  • Afavorir la relació dels nens i nenes a través de la participació conjunta en activitats físiques realitzades en un medi diferent de l'habitual.

  • Gaudir de l'activitat física.

  • Apropar els nens al món d’un esport mixt.

  • Cooperar amb els companys del grup respectant la diversitat.

  • Conèixer els recursos esportius disponibles a la ciutat de Badalona.

  • Gaudir del joc cooperatiu i tradicional com una eina per tal de posar en pràctica valors de tipus solidari, d'ajuda al company, de formar part d'un equip per tal de realitzar un objectiu comú, etc.

  • Facilitar la relació del nens/es de diferents escoles mitjançant l’esport.

  • Promoció de l’ús adequat de les estratègies bàsiques del joc relacionades amb la cooperació, l’oposició i la cooperació/oposició.

  • Acceptació i respecte vers les normes i persones que participen en el joc.

  • Elaboració i compliment d’un codi de joc net.

  • Estimació de l’esforç personal i col·lectiu en els diferents tipus de joc al marge de les preferències i prejudicis.

  • Valoració del joc com a mitjà de relació, de divertiment i d’utilització satisfactori del temps de lleure.

  • Iniciar una nova activitat, com a prova pilot, per a nenes i nens de 1r de primària.

En aquesta 21a edició del Badasport hi participen aquestes 37 escoles: Alexandre Galí, Antoni Botey, Artur Martorell, Badalona Port, Baldiri Reixac, Baldomer Solà, Bufalà, Cascavell, Feliu i Vegués, Folch i Torres, Gitanjali, Ítaca, Joan Coret, Joan Llongueras, Joan Miró, Josep Boada, Josep Carner, Jungfrau, Les Ciències, Lola Anglada, Llibertat, Llorens Artigas, Margarida Xirgu, Mercè Rodoreda, Miguel Hernández, Montigalà, Pau Picasso, Pere de Tera, Planas i Casals, Pompeu Fabra, Progrés, Rafael Alberti, Rafael Casanova, Salesians, Salvador Espriu, Sant Jordi i Ventós Mir

El Badasport 2019-20 està organitzat pel Grup de Treball de Mestres d’Educació Física de Badalona, el Centre de Recursos Pedagògics i els Serveis d’Educació i d’Esports de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona, el Club de Bitlles Catalanes Termites Llefià, el Club de Hoquei Sant Josep, els Instituts Barres i Ones, La Pineda i La Riera, el Club Korfbal Badalona – La Rotllana, la Federació Catalana de Korfbal, el programa Fem Salut! i TUSGSAL, entre altres.

Badalona, 20 de novembre de 2019

twitter @AjBadalona

👥📚 El Museu de #Badalona acull l’acte d’inauguració del nou curs escolar que reuneix la comunitat educativa.
Presentació del Pla de Formació i la Guia d’activitats educatives 2023-24 i conferència El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit, d’Elisabet Aznar, directora del CESIRE

4

📋🍴🍹🍵🍾 L’Ajuntament de #Badalona impulsa una Guia de Restaurants i Eixos Comercials per promocionar el sector de la restauració, el comerç i la gastronomia local

📆 Fins al dimecres 11 d'octubre us podeu inscriure en el procés de selecció per ser un dels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana de #Badalona

👮‍♀️ 18 d’aquestes places es reserven per a dones

Inscripcions ➡️ https://badalona.convoca.online/processDetail.html?id=f5bd2717-ba1c-485d-7b43-08db2914157f&type=0

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de #Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals