Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Nova edició de la campanya “Abril, mes de la vida activa!”, amb propostes per animar a practicar l’activitat física a Badalona a qualsevol edat

04/04/2023 ::        

La desena edició de la caminada popular Badalona Running-Fem Salut! marcarà la cloenda, el 27 d’abril, del programa d’activitats

Al voltant de la celebració el 6 d’abril, del Dia Mundial de l’Activitat Física, a Badalona es durà a terme una nova edició de la campanya “Abril, mes de la vida activa!”, amb l’objectiu d’animar la ciutadania de qualsevol edat a integrar la pràctica de l’activitat física en la seva vida diària.

L’Ajuntament de Badalona, a través del Servei de Salut Pública amb la col·laboració dels serveis de Gent Gran i Esports, organitza la campanya en què també participen Badalona Serveis Assistencials (BSA), l’Institut Català de Salut (ICS) i entitats com ara grups de taitxí i txikung de la ciutat o Badalona Running.

El punt final a la celebració d’aquestes activitats obertes a totes les persones que hi estiguin interessades el posarà, el 27 d’abril, la 10a edició de la caminada Badalona Running-Fem Salut.

De l’11 al 24, activitats als CAP

La majoria de centres d’atenció primària (CAP) de Badalona, gestionats per l’ICS i BSA, i el CAP Montgat – Dr. Jardí, gestionat per BSA, oferiran de l’11 al 24 d’abril tastets d’activitats diverses, com caminades, taules d’estiraments, exercicis per millorar la mobilitat, l’equilibri i la força, txikung, cuina saludable o zumba suau. El ventall de propostes s’aplega sota el lema escollit enguany per la Secretaria General d’Esport i Activitat Física i l’Agència de Salut Pública de Catalunya per celebrar el dia mundial: “Gaudeix la vida, posa’t en marxa”.

Les sessions, durant les quals es parlarà dels beneficis de l’activitat física per prevenir o atenuar problemes de salut i mantenir i millorar l’autoestima i la qualitat de vida, aniran principalment a càrrec dels professionals del Pla d’Activitat Física Esportiva i Salut (PAFES) i dels nous perfils incorporats recentment als CAP: psicòlegs referents de benestar emocional i comunitari, dietistes-nutricionistes i fisioterapeutes d’atenció primària i comunitària. En alguns casos, per participar-hi caldrà inscriure's-hi prèviament.

Taitxí, txikung, orientació i caminada de cloenda

El 22 d’abril, de 10 a 12 hores, el Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús serà escenari de la quarta trobada a Badalona de taitxí i txikung. Tothom qui s’hi acosti podrà practicar aquestes disciplines i descobrir-ne els beneficis per a la salut a través de diferents mostres i tallers. En cas de pluja l’activitat es traslladaria al dissabte 29 d’abril.

El 27 d’abril es tancarà el Mes de la vida activa amb dues propostes adreçades a diferents públics: l’entorn de Sant Jeroni de la Murtra acollirà, de 9 a 13.30 hores, Badaorientació, una activitat per a l’alumnat d’ESO organitzada pel Grup de Mestres d’Educació Física de Secundària de Badalona.

I, com a cloenda del mes de celebració, a les 10 hores arrencarà des del pont del Petroli la ja tradicional caminada popular Badalona Running-Fem Salut!, que enguany arriba a la 10a edició. Com en edicions anteriors hi haurà tres circuits: dos de 5 km -un de ritme ràpid i un altre de més lent-, i un de 2,5 km, adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. La caminada finalitzarà al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, on es duran a terme exercicis d’estirament i mobilitat. En cas de pluja l’activitat, en què col·laboren l’Escola Joan Maragall i l’entitat Salut Mental Barcelonès Nord, es traslladaria al 4 de maig.

Per participar-hi cal inscriure’s-hi prèviament. Es pot fer, fins al 24 d’abril, en els CAP o a través dels grups de gimnàstica dels casals de la Gent Gran. També hi haurà la possibilitat d’inscriure-s’hi el mateix dia en el punt d’inici de la caminada, tot i que es recomana haver-ho fet prèviament.

Programa d’activitats dels CAP

Dimarts 11 d’abril, de 16.15 a 17 hores: “Prova la gimnàstica en cadira”. Al CAP Morera-Pomar.

Dimecres 12 d’abril

De 10 a 12 hores: tastet de marxa nòrdica. Dirigit per professionals del CAP Martí i Julià. A la plaça Carme Guasch.

D’11 a 13 hores: “Coneix el pilates”. Sortida des del CAP Progrés-Raval i activitat a la platja.

Dijous 13 d’abril

De 10 a 11 hores: “Treballem la força i l’equilibri a casa”. Per a persones grans. Al CAP Doctor Robert.

De 10 a 12 hores: “Fes el primer pas per la teva salut: mou-te!”. Al CAP Nova Lloreda. Taller de 7 sessions.

Dilluns 17 d’abril, d’11 a 13 hores: Marxa nòrdica. A la plaça Ovidi Montllor, davant del CAP Progrés-Raval.

Dimarts 18 d’abril

De 9.30 a 13 hores: “Cuida’t: salut i moviment”. Caminada des del CAP Nova Lloreda fins a la platja i sessió d’estiraments.

De 10 a 12 hores: “Camina per la teva salut”. Caminada des del CAP Dr. Robert fins a la platja i sessió d’estiraments.

De 16.15 a 17 hores: xerrada “Cuidar els genolls en pacients amb artrosi”. Al CAP Morera-Pomar.

Dimecres 19 d’abril

De 10.15 a 12 hores: “Mou el cos i desvetlla la ment”. Al CAP Bufalà-Canyet.

A les 10.30 hores: “Vine a fer estiraments per millorar la salut”. Organitzat pel CAP Sant Roc a la plaça Roja.

D’11 a 13 hores: “Coneix el pilates”. Sortida des del CAP Progrés-Raval i activitat a la platja.

D’11.30 a 12.45 hores: tastet de txikung. Al CAP Dr. Robert.

Dijous 20 d’abril

De 10 a 12 hores: tastet de marxa nòrdica. Sortida des del CAP Morera-Pomar.

De 10 a 12.30 hores: Caminaires Montgat-Tiana. Sortida del CAP Montgat-Dr. Jardí. Caminada fins a la platja i estiraments.

D’11 a 13 hores: ecocaminada. Sessió d’activitat física i d’estiraments actius. Des del CAP Apenins-Montigalà.

De 12.15 a 13.15 hores: “Coneix el pilates”. Al camp de futbol de Pomar. A càrrec de professionals del CAP Morera-Pomar.

Divendres 21 d’abril, de 10 a 12 hores: cafè-tertúlia “Els beneficis de l’activitat física”. Al Casal Cívic i Comunitari de Nova Lloreda. Tertúlia i sessió pràctica. Organitzat pel CAP Nova Lloreda.

Dilluns 24 d’abril, a les 11 hores: “Comença’t a moure i ballar”. A la plaça Roja. Dirigit per professionals del CAP Sant Roc.

Més informació sobre aquestes activitats als diferents CAP.

Badalona, 4 d’abril de 2023

twitter @AjBadalona

👥📚 El Museu de #Badalona acull l’acte d’inauguració del nou curs escolar que reuneix la comunitat educativa.
Presentació del Pla de Formació i la Guia d’activitats educatives 2023-24 i conferència El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit, d’Elisabet Aznar, directora del CESIRE

4

📋🍴🍹🍵🍾 L’Ajuntament de #Badalona impulsa una Guia de Restaurants i Eixos Comercials per promocionar el sector de la restauració, el comerç i la gastronomia local

📆 Fins al dimecres 11 d'octubre us podeu inscriure en el procés de selecció per ser un dels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana de #Badalona

👮‍♀️ 18 d’aquestes places es reserven per a dones

Inscripcions ➡️ https://badalona.convoca.online/processDetail.html?id=f5bd2717-ba1c-485d-7b43-08db2914157f&type=0

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de #Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals