Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció per reclamar la laboralitat i la millora de les condicions laborals dels repartidors i repartidores de plataformes

23/02/2022 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 22 de febrer la moció per reclamar la laboralitat i la millora de les condicions laborals dels repartidors i repartidores de plataformes.

La moció proposa els següents acords:

PRIMER

1.- Donar suport a les reivindicacions dels treballadors i treballadores que es concreten en:

• Que les empreses de plataforma digital contractin directament els repartidors i les repartidores i que cessin les contractacions en frau de llei a través d’empreses de treball temporal (ETT) i/o de logística.

• Que es reconegui als repartidors i repartidores l’antiguitat en les contractacions que ja tenien treballant a l’empresa en situació de falsos autònoms.

• Que les empreses cessin immediatament la pràctica per la qual molts treballadors i treballadores que passen a ser contractats, són acomiadats durant el període de prova, tot i fer diversos anys que reparteixen per a l’empresa.

• Que es reconeguin els descansos que estableix la llei a les persones repartidores i que les empreses de plataforma abonin la part econòmica pel desgast del vehicle, la benzina, el telèfon, la connexió a la xarxa o la roba de treball.

• Que les empreses de plataforma habilitin immediatament lavabos, fonts d’aigua i taquilles per a les seves repartidores i repartidors.

• Que es proporcioni informació sobre normativa i seguretat viària i sobre prevenció de riscos laborals i seguretat i salut laboral als seus treballadors i treballadores.

• Que les empreses disposin de protocols de prevenció contra l’assetjament sexual per a les treballadores de repartiment.

• Que el govern de la Generalitat faci complir la llei a les empreses de plataforma.

2.- Traslladar al Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent i Ramió el suport d’aquesta corporació a les reivindicacions dels riders i sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que estableix els mecanismes necessaris per l’acompliment del Reial Decret Llei 9/2021, d'11 de maig, que ha de garantir els drets laborals de les persones dedicades al repartiment dins l’àmbit de les plataformes digitals.

3.- Comunicar aquests acords a la Generalitat de Catalunya, al sindicat CCOO i a la resta d’organitzacions sindicals

La moció ha estat aprovada amb els vots favorables dels grups municipals de Junts per Catalunya, Badalona en Comú Podem, ERC-A-MES, Guanyem Badalona i el PSC i amb el vot contrari del grup municipal del Partit Popular.

Badalona, 23 de febrer de 2022

twitter @AjBadalona

👮‍♀️👮 #Badalona incorpora vint-i-tres nous agents al cos de la Guàrdia Urbana

L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, els ha lliurat aquest divendres les credencials a la plaça de Trafalgar del barri de Llefià en un acte obert a la ciutadana

4

L’alcalde de #Badalona, @Albiol_XG, inaugura la sala immersiva EMOTIVA al Centre Sociosanitari El Carme. L'equipament permet l’abordatge no farmacològic de la malaltia d’Alzheimer i altres demències
Més ℹ️▶️https://ajuntament.badalona.cat/noticies/lalcalde-de-badalona-inaugura-la-sala-immersiva-emotiva-al-centre-sociosanitari-el-carme/

4

🫒 En marxa les activitats del cicle de tardor de la Jugatecambiental als parcs de Can Solei i de Ca l’Arnús i al parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric de #Badalona

ℹ️ http://ajuntament.badalona.cat/noticies/en-marxa-les-activitats-del-cicle-de-tardor-de-la-jugatecambiental-als-parcs-de-can-solei-i-de-ca-larnus-i-al-parc-del-torrent-de-la-font-i-del-turo-de-lenric-de-badalona/

4

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals