Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Oficina Local d’Habitatge de Badalona ofereix un servei d’informació, assessorament i tramitació sobre les noves mesures relacionades amb l’habitatge anunciades per l’Estat i la Generalitat

17/04/2020 ::

Les consultes i tramitacions es faran telemàticament a causa de la Covid-19

L’Oficina Local d’Habitatge de Badalona ha posat en funcionament aquesta setmana un nou servei d’assessorament, informació i tramitació sobre les mesures en matèria de lloguer anunciades pels governs central i autonòmic.

Qualsevol persona que necessiti informació sobre com poden afectar aquestes mesures en matèria de lloguer; la moratòria hipotecària o en el pagament del lloguer a tots els habitatges i locals comercials de parc de la Generalitat; la suspensió dels processos judicials que impliquen desnonaments i llançaments, o la resolució sobre la tramitació de cèdules d’habitabilitat de primera ocupació, podran fer la seva consulta trucant al telèfon 93 461 04 18, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores o mitjançant el correu electrònic habitatgebadalona@engestur.cat.

Recordem que l’Ajuntament de Badalona va ser la primera administració que va decidir suspendre el pagament de les quotes de tots els contractes de lloguer de pisos socials que són de propietat municipal durant l’estat d’alarma. Aquesta mesura està servint per ajudar a les famílies més vulnerables que pateixen els efectes socials derivats de la situació d'emergència sanitària provocada pel coronavirus.

Per a més informació podeu consultar a la pàgina web de l’Oficina Local d’Habitatge de Badalona https://www.olh.cat/.

Cal recordar també que el local de l’Oficina Local d’Habitatge, ubicada al Palau Municipal d’Esports (avinguda d’Alfons XIII cantonada carrer de Ponent), continua tancat com a mesura de prevenció davant la Covid-19.

Badalona, 17 d’abril de 2020

twitter @AjBadalona