Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Les obres de la instal·lació fotovoltaica del Poliesportiu Montigalà arriben a la recta final

03/04/2023 ::            

L’energia elèctrica que produeixi servirà per abastir el recinte esportiu i serà compartida amb altres equipaments situats a un radi inferior als 2.000 metres

L’estalvi econòmic previst se situa al voltant dels 20.500 euros anuals

La instal·lació de la nova planta fotovoltaica ubicada al Poliesportiu Montigalà arriba a la seva recta final. Aquesta instal·lació de 635 m2 estarà acollida al règim d’autoconsum compartit amb compensació d’excedents. Per tant, l’energia elèctrica que produeixi servirà per abastir l’equipament esportiu i serà compartida amb altres equipaments situats a un radi inferior als 2.000 metres.

Concretament es preveu que l’energia sigui consumida pels equipaments següents: Poliesportiu Montigalà, EBM Uni Dori, Escola Montigalà, Escola Folch i Torres, Escola Joan Miró, Escola Pau Picasso, Escola Joan Coret, Escola Miguel Hernández, EBM Pam i Pipa i Centre Cívic La Colina.

Aquesta instal·lació fotovoltaica està formada per 312 mòduls amb una potència total de 132,6 kWp. Està previst que generi uns 156.044 kWh a l’any, fet que suposarà una reducció d’emissions de CO2 de més de 44 tones. Tant els mòduls fotovoltaics com la producció estan garantides pel fabricant durant els propers 25 anys. A més, l’actuació ha permès millorar la impermeabilització de la coberta.

El cost de la inversió prevista és de 179.598 euros i forma part de les millores energètiques finançades a través del contracte de subministrament elèctric que l’Ajuntament de Badalona té amb la comercialitzadora Naturgy. L’estalvi econòmic previst se situa al voltant dels 20.500 euros anuals.

Aquesta actuació forma part del compromís municipal amb la transició energètica, el foment de les energies renovables i l’eficiència energètica. Amb aquesta instal·lació del Poliesportiu Montigalà s’amplia el parc fotovoltaic municipal, el qual comptarà amb una potència fotovoltaica de 753,17 kWp repartits en 15 instal·lacions.

D’aquesta potència, 530 kWp han estat executats en els darrers 3 anys a través de les instal·lacions que s’han ubicat a la Pèrgola de Can Cabanyes, al BCIN, a l’Escola Lola Anglada, a l’Estadi Municipal de Futbol i ara al Poliesportiu Montigalà.

A escala municipal durant l’any 2022 s’ha produït un increment superior al 200% en el nombre d'instal·lacions Fotovoltaiques a la ciutat. Així segons el registre d'instal·lacions d’autoconsum de Catalunya, actualment hi ha 325 instal·lacions a Badalona, amb una potència superior als 2360 kwp. I una producció estimada de més de 3.458.740 kWh any, equivalent al consum de 1350 habitatges.

Aquesta eclosió del sector fotovoltaic, impulsat pels elevats preus de l’energia també ha estat possible pel suport municipal a través de les bonificacions de l’IBI (240) així com de l’oficina d’assessorament energètic de l’ajuntament.

Badalona, 3 d’abril de 2023

twitter @AjBadalona

👥📚 El Museu de #Badalona acull l’acte d’inauguració del nou curs escolar que reuneix la comunitat educativa.
Presentació del Pla de Formació i la Guia d’activitats educatives 2023-24 i conferència El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit, d’Elisabet Aznar, directora del CESIRE

4

📋🍴🍹🍵🍾 L’Ajuntament de #Badalona impulsa una Guia de Restaurants i Eixos Comercials per promocionar el sector de la restauració, el comerç i la gastronomia local

📆 Fins al dimecres 11 d'octubre us podeu inscriure en el procés de selecció per ser un dels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana de #Badalona

👮‍♀️ 18 d’aquestes places es reserven per a dones

Inscripcions ➡️ https://badalona.convoca.online/processDetail.html?id=f5bd2717-ba1c-485d-7b43-08db2914157f&type=0

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de #Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals