Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’aplicació mòbil ‘AMB Aparcament Metropolità’ comença a donar servei a Badalona

02/10/2019 ::    

L’app facilita a l’usuari una única eina de gestió i pagament dels estacionaments de vehicles en zones regulades

El servei, que ja estava disponible a cinc municipis metropolitans, gestiona més de 50.000 places d’aparcament

Badalona disposa des d’aquest dimecres 2 d’octubre de l’aplicació mòbil AMB Aparcament Metropolità, un servei que permet consultar i abonar les corresponents taxes dels aparcaments regulats en superfície, com les àrees blaves i verdes, a través del telèfon mòbil. Aquesta app, que ja estava disponible a cinc municipis (Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet), gestiona més de 50.000 places d’aparcament a l’àrea metropolitana de Barcelona. Està previst que en els propers mesos s’ampliï, progressivament, a la resta del territori metropolità i ja s’està treballant per iniciar l’operativa a Castelldefels i Esplugues.

El nou servei d’aparcament es va posar en marxa el passat mes de març basant-se en les aplicacions locals desenvolupades amb anterioritat a la capital catalana per a aquesta mateixa funció i té com a objectiu unificar el model d’aparcament regulat de la metròpolis de Barcelona, fins ara gestionat individualment per cada municipi. Aquest fet suposava una dificultat per a la ciutadania, que havia de descarregar-se i disposar d’una app per a cada municipi on volien estacionar el vehicle.

L’app AMB Aparcament Metropolità es basa en la plataforma tecnològica existent desenvolupada per a la ciutat de Barcelona (aplicació SMOU), que fa uns mesos va ser adaptada tècnicament entre BSM i AMB Informació per expandir-la als municipis de la metròpolis de Barcelona. Les dades s’emmagatzemen en una plataforma metropolitana d’aparcament, creada expressament per a aquest projecte.

AMB Aparcament Metropolità, que durant el darrer mes de Setembre ha tingut més de 1.900 usuaris actius i ja supera les 5.700 descàrregues, suposa tres grans avantatges: el primer, un estalvi de temps. No cal buscar el parquímetre, fer el procés de pagament, treure el tiquet i tornar al cotxe a deixar-lo. El segon, un estalvi econòmic: l’usuari només paga pel temps real d’estacionament, ja que no fa prepagament al parquímetre. Per últim, la plataforma metropolitana d’aparcament permetrà desplegar amb major facilitat els descomptes a les tarifes dels vehicles ambientalment més sostenibles.

En aquest sentit, BSM i AMB Informació són els encarregats de mantenir la gestió de la plataforma i de gestionar el servei d’Atenció a l‘Usuari, i l’AMB regula i coordina l’accés dels municipis. Cal destacar que els ajuntaments metropolitans s’hi han d’adherir voluntàriament, via conveni, per a la utilització de la nova plataforma metropolitana. Un cop fet, disposaran d’un accés web personalitzat, a través del qual podran accedir als serveis de la plataforma metropolitana d’aparcament.

El darrer mes de setembre es van realitzar gairebé 6.000 operacions a través la plataforma metropolitana als municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet.

Com funciona l’app AMB Aparcament Metropolità?

L’usuari ha de descarregar-se gratuïtament l’app AMB Aparcament metropolità, disponible per a IOS i Android, i introduir les dades d’usuari, de pagament i del vehicle. Aquesta gestió només s’haurà de fer una vegada.

Posteriorment, ha d’escollir al mapa el tipus de plaça, i seleccionar el seu vehicle. Un cop fet això, l’app mostrarà la data i l’hora d’inici, les tarifes, els horaris i el temps màxim d’estacionament. Durant l’estacionament, l’aplicació indica l’import en temps real. Quan l’usuari finalitzi l’aparcament, podrà fer el pagament i veure el comprovant. A més, l’usuari disposarà en tot moment del seu historial d’operacions.

Badalona, 2 d’octubre de 2019

twitter @AjBadalona

👥📚 El Museu de #Badalona acull l’acte d’inauguració del nou curs escolar que reuneix la comunitat educativa.
Presentació del Pla de Formació i la Guia d’activitats educatives 2023-24 i conferència El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit, d’Elisabet Aznar, directora del CESIRE

4

📋🍴🍹🍵🍾 L’Ajuntament de #Badalona impulsa una Guia de Restaurants i Eixos Comercials per promocionar el sector de la restauració, el comerç i la gastronomia local

📆 Fins al dimecres 11 d'octubre us podeu inscriure en el procés de selecció per ser un dels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana de #Badalona

👮‍♀️ 18 d’aquestes places es reserven per a dones

Inscripcions ➡️ https://badalona.convoca.online/processDetail.html?id=f5bd2717-ba1c-485d-7b43-08db2914157f&type=0

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de #Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals