Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La plaça de Trafalgar acull la 2a Fira dels ODS on escoles i instituts públics presenten els seus treballs en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

15/05/2023 ::

La Fira tindrà lloc aquest divendres 19 de maig amb la presència de centres educatius de Llefià, Sant Roc i la Salut

La plaça de Trafalgar, al barri de Llefià, acull aquest divendres. 19 de maig, la 2a Fira dels ODS (Escoles i Instituts comparteixen idees per canviar el món) Es tracta d’un projecte coral on els centres educatius implicats mostraran la feina portada a terme en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenbile completada amb actuacions musicals protagonitzades per l’alumnat dels centres.

La 2a Fira dels ODS compta amb la participació del Servei d’Educació de l’Ajuntament; el Conservatori Professional de Música de Badalona; l’Escola de Música Moderna de Badalona; els instituts Enric Borràs, Júlia Minguell, Barres i Ones i Eugeni d’Ors; els instituts-escoles del Turó d’en Caritg i Rafael Alberti i les escoles Josep Boada, Baldiri Reixac, Ítaca, Antoni Botey i Josep Carner. La idea de dura a terme aquesta iniciativa a Badalona va sorgir de l’Institut Barres i Ones.

El 25 de setembre del 2015, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució “Agenda 2030: transformar el nostre món” i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En aquest document els països signants van fer una crida a l’acció per poder fer front als reptes del desenvolupament sostenible. Catalunya també es va fer ressò d’aquesta crida amb l’elaboració i l’aprovació del Pla nacional per a la implementació de l’Agenda 2030, que recull els compromisos del Govern amb l’Agenda 2030,

A la 2a Fira dels ODS, que estarà oberta des de les 9 fins a les 13.30 hores, els diferents centres educatius presenten els diferents projectes que l’alumnat treballa en relació amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Durant el curs, els estudiants reflexionen de manera crítica sobre els grans problemes de sostenibilitat al món al voltant dels 17 objectius que tenen eixos com ara: erradicar la pobresa (ODS 1); garantir una educació de qualitat per a tots (ODS 4); aconseguir la igualtat de gènere (ODS 5); o garantir la sostenibilitat dels ecosistemes (ODS 15), entre altres.

Els 17 ODS cobreixen la dimensió social, econòmica i ambiental de la sostenibilitat i aborden cinc grans àmbits: planeta; persones; prosperitat; pau i aliances. Podeu trobar més informació sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) en aquest enllaç:

https://educacio.gencat.cat/ca/departament/linies-estrategiques/ods/els-17-ods/

Badalona, 15 de maig de 2023

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals