Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La campanya “D’oli a la pica, ni mica!”, impulsada per l’Ajuntament juntament amb Forquilla Badalona, ha estat escollida finalista del Premi Europeu de la Prevenció de Residus

18/05/2022 ::

El guanyador del guardó es coneixerà el pròxim 9 de juny en un acte que se celebrarà a Brussel·les

La campanya impulsada per l’Ajuntament de Badalona amb la col·laboració de l’associació Forquilla Badalona “D’oli a la pica, ni mica!”, que té per objectiu incentivar la recollida selectiva de l’oli que es fa servir per cuinar, ha estat escollida com a finalista en la XIII edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus en la categoria d’administracions públiques. Els guanyadors es donaran a conèixer durant la cerimònia de lliurament de premis que se celebrarà el pròxim 9 de juny a Brussel·les, en la qual s’atorgaran guardons en les següents categories: administració pública, empresa, associació, institucions escolars, ciutadania i un Premi Especial Europeu per a l'acció que millor exemplifiqui l'esperit europeu de cooperació en el tema de la prevenció de residus.

El jurat dels Premis de la Setmana Europea per a la Reducció de Residus (EWWR) està format per professionals consolidats que treballen amb diferents aspectes de la sostenibilitat ambiental. El jurat ha escollit 16 accions finalistes entre les 12.400 accions organitzades arreu d’Europa durant la 13a edició de l'EWWR, de les quals, només a Catalunya, se’n van realitzar 1.070. La selecció s’ha basat en els següents criteris per ordre d’importància: comunicació i visibilitat, qualitat del contingut, originalitat, impacte i seguiment a llarg termini de l'acció.

Facilitar la recollida selectiva de l’oli

La campanya “D’oli a la pica, ni mica!” té per objectiu facilitar la recollida selectiva de l’oli que els ciutadans fan servir per cuinar i que, si no és reciclat correctament, pot ocasionar greus problemes tant pels ecosistemes aquàtics com per la xarxa de clavegueram. Amb aquesta iniciativa es busca sensibilitzar a la població sobre aquesta problemàtica ambiental, alhora que s’amplia la xarxa de punts de recollida existents i el seu horari amb la col·laboració dels establiments de restauració. Com a part de la campanya, l’Ajuntament regala uns embuts que s’adapten a la rosca de la majoria d’ampolles, facilitant així la recollida de l’oli domèstic usat.

Tots els locals adherits a la campanya, estan degudament identificats amb un cartell a l’entrada i disposen de fulls informatius i embuts per repartir als ciutadans. A més, aquelles persones que portin el seu oli fet servir als restaurants rebran d'obsequi (fins a esgotar existències) una pastilla de sabó feta amb oli reciclat i elaborada artesanalment a la Fundació DM Sant Josep de Pomar per persones en risc d’exclusió social, posant així de manifest el potencial d'economia i comunitat circular de la ciutat.

La campanya compta, de moment, amb l’adhesió de 39 restaurants de Badalona i es fa una crida als establiments que encara no ho han fet per tal que s’adhereixin a la campanya.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rosa Trenado, afirma que “el fet que la campanya «D’oli a la pica, ni mica» hagi quedat entre les tres finalistes del Premi Europeu de la Prevenció de Residus dins l’apartat d’administracions públiques deixa clar el paper fonamental que han d'exercir les administracions en la lluita i la cura pel medi ambient.” Trenado ha destacat que “aquest premi és un reconeixement al treball conjunt desenvolupat entre l’administració, la ciutadania i el teixit empresarial i corrobora que és aquesta en la direcció en la qual les administracions han de caminar”. “El fet d’estar seleccionats i poder donar a conèixer a Brussel·les la feina que es fa a Badalona en la prevenció de residus és un gran honor que, alhora, posa de relleu que la nostra ciutat està implicada en la lluita per la preservació del medi ambient i la bona gestió dels residus”, ha conclòs la regidora.

Badalona, 18 de maig de 2022

twitter @AjBadalona

🏵️👵👴 Aquest dijous se celebra la XXXV edició de les Noces d’Or al Palau Municipal d’Esports de #Badalona

💍 Vuitanta-tres parelles celebren els seus cinquanta anys de convivència

✍️ L’Institut Municipal de Serveis Personals de #Badalona (IMSP) ha obert una borsa de treball de la categoria de cuidador/a de centres

▶️ S’ofereix jornada completa i incorporació immediata

ℹ️📌http://ajuntament.badalona.cat/noticies/limsp-obre-una-borsa-de-treball-de-la-categoria-de-cuidador-a-de-centres/

🏃‍♀️🏃‍♂️ Diumenge es celebra al passeig Marítim de #Badaloan la cursa 100 km Càncer Challenge, una cursa 100% solidària

▪️ L’esdeveniment dona suport als infants en tractament oncològic i a les seves famílies

La TIAB organitza un fòrum promoure l'intercanvi entre les famílies i els professionals sobre els suports i les respostes que reben durant la criança

📍 20 d’octubre de 9.30 a 13.30 hores a l’Espai Betúlia de #Badalona

Animeu-vos a participar ➡️ http://ajuntament.badalona.cat/noticies/la-taula-dinfancia-i-adolescencia-de-badalona-organitza-el-forum-de-debat-les-3c-de-lacompanyament-caminem-compartim-i-construim-amb-les-families/

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals