Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta acull per primera vegada una mostra amb els sis fanalets gegants de Badalona

23/11/2018 ::

Aquests símbols nadalencs han estat restaurats i formaran part de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona

Aquest dilluns, 26 de novembre, a les 18.30 hores, la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta (carrer de Mossèn Anton Romeu, 48) acollirà una mostra dels sis fanalets gegants de Badalona, un dels elements tradicionals del Nadal a la ciutat i que es podran veure junts per primera vegada. L’acte comptarà amb la participació d’en Joan Giralt, un dels impulsors d’aquesta iniciativa. La mostra es podrà veure fins dimarts 11 de desembre.

Els fanalets han estat restaurats pels seus artistes creadors i, després de la seva estada a Can Casacuberta, es distribuiran per les altres cinc biblioteques municipals on romandran definitivament (Lloreda; Sant Roc; Pomar; Canyadó i Casagemes Joan Argenté i Llefià Xavier Soto).

A Badalona és molt popular la tradició de cridar als Reis, on els nens i les nenes, davant el temor que la nit del 5 de gener Ses Majestats els Reis Mags passessin de llarg de casa seva, sortien als carrers uns dies abans a cantar, cridar, fer música, fer soroll o foc per tal que els patges reials prenguessin nota dels llocs on vivien. A més, amb l’ajut dels pares i les mares, els infants elaboren fanalets per anar a rebre els Reis a la cavalcada amb l’objectiu que ses majestats els puguin veure.

Des de fa anys a les biblioteques de Badalona es fan tallers abans de la cavalcada de Reis perquè els nens i les nenes fabriquin els seus fanalets i també s’explica el conte El fanalet d'en Tasi.

Per a més informació del programa d'activitat d'enguany consultar a www.badabiblios.cat.

Des de l’any 2001 cada 5 de gener, vigília de Reis, un fanalet gegant encarregat per les entitats veïnals s’encenia i posteriorment es portava a la biblioteca Can Casacuberta. Ara se n’han restaurat 6 perquè formin part de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona i durant l’època nadalenca siguin els eixos de les activitats per als infants.

Badalona, 23 de novembre de 2018

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals