Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Finalitza el primer Casal Lingüístic per l’alumnat nouvingut de Badalona

22/07/2022 ::    

Divuit alumnes s’han beneficiat d’aquesta iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Badalona amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua

Aquest divendres ha finalitzat el primer Casal Lingüístic per l'alumnat nouvingut de Badalona, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Badalona amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua amb l'objectiu de fomentar l'ús de la llengua catalana entre joves de 14 a 16 anys que han arribat durant els darrers mesos a la ciutat.

El casal, que s’ha fet a l’Institut Eugeni d’Ors, s'ha adreçat a l'alumnat dels centres educatius de secundària amb aules d'acollida i a adolescents que han arribat a la ciutat durant el curs escolar procedents dels seus països d'origen i que necessiten un suport lingüístic. En total s’han beneficiat de la iniciativa 18 joves.

La companyia El Cirerer Teatre ha estat l'encarregada de dur a terme aquest casal diari mitjançant activitats basades en el teatre i en l'expressió artística com a eines d'aprenentatge de la llengua.

La primera edició del Casal Lingüístic s'ha clausurat aquest matí amb l’entrega de diplomes de participació en la sala d'actes de l'Institut Eugeni d'Ors. Durant l’acte, la segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha posat en valor que "a diferència d’altres casals, el Casal Lingüístic té la particularitat que, més enllà del lleure o l’aprenentatge de la llengua a través de l'expressió artística, afavoreix també la cohesió social i la integració dels adolescents i joves a la ciutat que els ha acollit". Llauradó ha assenyalat que “la realització d'aquest tipus de casals és un clar exemple de com el català és la llengua de cohesió i inclusió social, també en l'àmbit del lleure".

Badalona, 22 de juliol de 2022

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals