Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Els robatoris i els furts disminueixen per segon trimestre consecutiu a Badalona

27/05/2021 ::

Segons dades del Ministeri de l’Interior, comparat amb les ciutats del voltant i amb altres capitals d’Espanya, Badalona continua situant-se per sota en el nombre d’infraccions penals per cada mil habitant

L’alcalde Xavier Garcia Albiol ha assegurat que “la disminució d’aquests delictes a la ciutat és una tendència positiva, però som conscients que encara hi ha zones i carrers amb problemes i continuarem treballant perquè els veïns i veïnes puguin viure amb tranquil·litat”

Els delictes de robatoris i els furts han disminuït per segon trimestre consecutiu a Badalona. Concretament, segons les dades del Ministeri de l’Interior, durant els primers tres mesos de l’any els robatoris amb violència i intimidació han baixat un 0,7%, els robatoris amb força a domicili i establiments un 27% i els furts un 3,4%.

Les mateixes dades indiquen que, durant el primer trimestre de l’any 2021, Badalona amb 12,8, continua situant-se per sota de la mitjana en nombre d’infraccions penals per cada mil habitants respecte a altres ciutats del voltant com l’Hospitalet de Llobregat (13) o Barcelona (15,5); i també en comparació amb altres capitals d’Espanya com València (13,1) o Madrid (14).

L’informe també destaca l’augment dels delictes relacionats amb el tràfic de drogues, fruit de les operacions que s’han posat en marxa en els últims mesos en col·laboració amb tots els cossos de seguretat. Concretament, en el primer trimestre de 2021 ha augmentat un 112% aquesta tipologia.

Pel que fa a la sostracció de vehicles que s’han produït durant el primer trimestre de l’any, el nombre de delictes ha augmentat un 11,4%, molt per sota de ciutats de l'entorn com Sant Adrià de Besòs -a on aquest delicte ha apujat un 50%- o Terrassa -26,9%-.

L’alcalde Xavier Garcia Albiol ha mostrat la seva satisfacció per aquestes xifres pel del fet que “a la nostra ciutat continua la tendència delictiva a la baixa, especialment en la xifra d’infraccions que més preocupen als veïns i veïnes: els robatoris i els furts”. “La disminució d’aquests delictes a la ciutat és una tendència positiva però som conscients que encara hi ha zones i carrers amb problemes i continuarem treballant perquè els veïns i veïnes puguin viure tranquils”, assegura Garcia Albiol.

L’alcalde també destaca el fet que les mesures que ha posat en marxa el Govern municipal -Policia de barri, Unitat Omega, augment de la cobertura policial a la zona litoral durant l’estiu i la incorporació de nous efectius al cos de la Guàrdia Urbana- estiguin donant resultats. No obstant això, ha explicat que “som conscients que encara hi ha problemes a solucionar i per això, i amb la col·laboració de totes les forces de seguretat, seguirem fent tots els esforços per continuar reduint aquestes xifres delictives”.

L’alcalde ha anunciat que convocarà durant el proper mes de juny la Junta Local de Seguretat.

Badalona, 27 de maig de 2021

twitter @AjBadalona

🕘 Horaris dels Mercats Municipals 🍅

Els 6 #MercatsMunicipals de #Badalona recuperen el seu horari habitual amb l'arrencada del nou curs 🫑

Consulta quan pots anar a comprar productes de qualitat i #proximitat al teu mercat de confiança 😙👇

#ComerçBDN #mercats #comerçlocal

🏃‍♀️🏃‍♂️ #Badalona acull la cursa La Rentrée que es correrà aquest diumenge 24 de setembre

🌅 Consta de dues distàncies competitives pel litoral de la ciutat: una de 10 i una de 5 quilòmetres, i una tercera de foment a la participació

Més informació ℹ️▶️http://ajuntament.badalona.cat/noticies/badalona-acull-la-cursa-la-rentree-que-es-correra-aquest-diumenge-24-de-setembre/

2

📌👩‍🦳👵 L’Ajuntament presenta el programa d’activitats a #Badalona amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran

L’acte institucional tindrà lloc el divendres 29 de setembre al Teatre Zorrilla la sarsuela “La corte de faraón”

Més ℹ️▶️
http://ajuntament.badalona.cat/noticies/lajuntament-presenta-el-programa-dactivitats-amb-motiu-del-dia-internacional-de-la-gent-gran/

✍️ 📖 Obertes les inscripcions per participar als clubs de lectura de les biblioteques de #Badalona

Entre les ofertes s’hi poden trobar clubs de lectura literària, d'altres idiomes i tertúlies de cinema

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals