Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El pregó de la periodista Laura Fa inicia aquest divendres les Festes de Maig

04/05/2023 ::

La plaça de la Vila serà l’escenari, després del pregó, de la primera actuació musical amb Les Que Faltaband, una jove banda de versions formada per vuit noies, i tot seguit la Nit del Mono, amb una cercavila nocturna i festa amb discjòquei a la platja

A banda dels tradicionals actes de cultura popular, el cap de setmana acull les propostes musicals de l’Arts Arnús, al parc de Can Solei i Ca l’Arnús

Aquest divendres 5 de maig, a les 19 hores, la periodista badalonina Laura Fa pronunciarà el pregó des del balcó de la Casa de la Vila que donarà inici formal a les Festes de Maig de Badalona. Una intèrpret de llenguatge de signes ajudarà les persones amb discapacitat auditiva a seguir el pregó. També hi haurà un programa especial en directe a Ràdio Ciutat de Badalona, des de la plaça de la Vila, de 18 a 19.30 hores, i a Televisió de Badalona, de 19 a 19.30 hores, i també es podrà veure en “streaming” a través de bdncom.cat.

Laura Fa és llicenciada en Història i Periodisme i va començar la seva trajectòria professional a Ràdio Ciutat de Badalona. Actualment, és un dels rostres més coneguts per les seves aparicions als mitjans de comunicació, i especialment a programes televisius de gran audiència com Sálvame, com a especialista de l’anomenada “premsa del cor”, la seva gran passió professional. La periodista, que sovint assenyala que no es veu vivint a cap altre lloc que no sigui Badalona, ha col·laborat en espais de TVE o TV3 i anteriorment ho havia fet a programes tan populars com l’Aruscity de 8TV.

Inici de les Festes

La plaça de la Vila torna a ser l’epicentre de l’inici oficial dels actes de les Festes de Maig. A les 19 hores tindrà lloc el Toc d’Inici on s’avisa a la ciutadania que les festes estan a punt de començar. Després del Pregó pronunciat des del balcó de la Casa de la Vila, tindrà lloc a la plaça el Ball de l’Àliga; els Onze Trons de Sant Anastasi; el Ball dels Miquelets; el seguici festiu, que pujarà pel carrer de Sant Anastasi fins a arribar a la capella del sant. Allà l’enxaneta dels Castellers de Badalona posarà al sant el tradicional mocador que abans haurà ofert l’alcalde de Badalona. Després el Seguici tornarà a la plaça de la Vila per acabar, aquests primers actes, amb les Danses de Maig, a càrrec de l’Esbart de Sant Jordi.

Després del Pregó, a les 20 hores, també a la plaça de la Vila, la música serà protagonista amb Les Que Faltaband, la jove banda de versions formada per vuit noies, oferiran un espectacle potent i reivindicatiu amb una posada en escena que combina la música, la dansa i altres elements artístics. La banda ens presenta un repertori íntegrament femení, que demostra que les dones també fan música festiva, des de ritmes llatins i pop-rock dels vuitanta, fins als hits més actuals.

A les 21.30 hores, organitzada per la Comissió de Festes, començarà la Nit del Mono. A partir de la figura del capgròs del mono, tindrà lloc un recorregut des de la plaça de la Vila pels carrers de Baix a Mar, amb música de gralles i txaranga, que finalitzarà davant de la figura del Dimoni al passeig Marítim i en acabar tindrà lloc un concert de discjòquei a la platja.

Cercavila petita

També dissabte, a partir de les 11 hores, al passeig de la Rambla començarà la Cercavila petita. En arribar a la plaça de la Vila, cap a les 12 del migdia, totes les colles participants faran una tanda de lluïment al centre de la plaça, finalitzant l’acte amb una gran batucada a càrrec de Badalona Batec.

Batocona

A les 18.30 hores, a la plaça de Pompeu Fabra, tindrà lloc la Batocona, una cercavila de grups de percussió locals i convidats d’arreu de Catalunya. Recorregut: Carrers de Francesc Layret, de Mar, del Canonge Baranera, de Sant Francesc d’Assís, de Sant Pere, de Mar i passeig de la Rambla. A càrrec de Bufons del Toc.

Trobada de puntaires

Dissabte 6 de maig, a partir de les 10 hores, al passeig de la Rambla, se celebrarà la Trobada de puntaires, i des de les 11 fins a les 14 hores es podrà visitar, a l’Escola del Mar, l’exposició “Badalona un mar de puntes”.

De Pamplona a Badalona

Badalona serà l’escenari el dissabte 6 de maig d’una tarda especial perquè comptarà amb la participació de la Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Pamplona que visiten la ciutat amb motiu del 165è aniversari dels gegants Anastasi i Maria de Badalona. A les 16.30 hores tindrà lloc la rebuda a la plaça de Pompeu Fabra, des d’on faran cap a la plaça de la Vila. A les 17 hores, mentre al Saló de Plens té lloc la recepció institucional, s’exposaran les figures a la plaça de la Vila. A les 17.30 hores, Cercavila fins al passeig de la Rambla on tindran lloc Balls de Tarda.

A la nit (21.30 hores), tindrà lloc una gran Cercavila amb els gegants amfitrions i els convidats que es dirigirà des del teatre Margarida Xirgu fins a la plaça de la Plana, passant pel carrer de Mar, de la Pietat, passatge de Maignon, avinguda de Martí Pujol i carrer dels Arbres, fins a la plaça de la Plana, amb l’espectacle de balls de gegants “Va d’aquí i va d’allà”, un acte presentat per l’actriu badalonina Rosa Gàmiz i la cantant i també actriu Mone Teruel, que repassaran allò que ens emociona i que, sens dubte, unirà per sempre els gegants de Pamplona i els de Badalona.

Art Arnús

El dissabte 6 de maig al parc de Can Solei i Ca l’Arnús es presenta per a tots els públics una acurada selecció de les novetats musicals badalonines i destacades propostes nacionals en plena ebullició creativa amb la Big Band de l’Escola de Música de Badalona (EMMB), Galeria i Pau Vallvé.

El diumenge 7 de maig, la proposta es completa amb Maria Jaume, un dels talents emergents clau en l’escena musical recent i Marcel i Júlia, que reuneix l’antic cantant i compositor de Txarango, Marcel Lázara (Tito) i Júlia Arrey.

Festa del Badiu. Diumenge 7 de maig. A partir de les 10 h, al Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús.

Fira de Sant Roc d’Artesania i Mostra d’Entitats. Diumenge, 7 de maig. A partir de les 10 hores a la plaça Roja.

Miquelets de Badalona, passejant per la història! Diumenge 7 de maig. Representació del ball parlat, fent un repàs a la història dels Miquelets i els seus precursors. I per acabar, galejada estàtica amb les colles convidades. A partir de les 12 hores a la plaça de Pompeu Fabra.

MVP Music Days Badalona

Per primera vegada arriba a la ciutat el MVP Music Days Badalona! Quatre dies plens de música que inclouran diferents estils musicals i que faran ballar i gaudir d’una experiència musical única. Del 4 al 7 de maig al Palau Municipal d’Esports de Badalona.

Dijous 4 de maig: Justin Quiles, Saiko, Jeipy i DJ Cosmik

Divendres 5 de maig: Andy y Lucas, David Demaria i Los Rebujitos

Diumenge 7 de maig: Dàmaris Gelabert

Venda d’entrades a: https://mvpmusicdays.com/ca/

Més informació sobre la programació de les Festes de Maig:

https://agendacultural.badalona.cat/

https://festesdemaig.cat/

Badalona, 4 de maig de 2023

twitter @AjBadalona

👥📚 El Museu de #Badalona acull l’acte d’inauguració del nou curs escolar que reuneix la comunitat educativa.
Presentació del Pla de Formació i la Guia d’activitats educatives 2023-24 i conferència El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit, d’Elisabet Aznar, directora del CESIRE

4

📋🍴🍹🍵🍾 L’Ajuntament de #Badalona impulsa una Guia de Restaurants i Eixos Comercials per promocionar el sector de la restauració, el comerç i la gastronomia local

📆 Fins al dimecres 11 d'octubre us podeu inscriure en el procés de selecció per ser un dels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana de #Badalona

👮‍♀️ 18 d’aquestes places es reserven per a dones

Inscripcions ➡️ https://badalona.convoca.online/processDetail.html?id=f5bd2717-ba1c-485d-7b43-08db2914157f&type=0

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de #Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals