Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El port de Badalona rep el distintiu Bandera Blava 2022

04/07/2022 ::

Enguany Catalunya ha aconseguit 23 distincions i se situa al capdavant d’aquesta classificació a l’Estat

L’acte d’entrega dels guardons s’ha celebrat avui al port de Badalona i ha comptat amb la presència de l’alcalde Rubén Guijarro i el president de Ports de Catalunya, Isidre Gavín

El port de Badalona és un dels 23 ports esportius de Catalunya guardonat amb la Bandera Blava 2022, una distinció reconeguda en l’àmbit internacional que valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental que fan els gestors i els concessionaris de les instal·lacions guardonades. Amb les 23 distincions aconseguides enguany, Catalunya se situa al capdavant d’aquesta classificació a l’Estat.

El distintiu Bandera Blava l’atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat.

L’acte de les Banderes Blaves 2022 s’ha celebrat aquest matí a la sala Cristall de l'Hotel Marina Badalona, situat al port de Badalona. El lliurament dels guardons ha estat a càrrec de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; el secretari de Territori i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín; el sisè tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Govern i Seguretat Ciutadana, Christian Carneado; la regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Solidaritat, Rosa Trenado; i el president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), José Palacios. El gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz, ha estat l’encarregat de recollir el guardó obtingut pel port de la ciutat.

Durant l’acte, l’alcalde Rubén Guijarro ha remarcat “la importància del distintiu Bandera Blava, ja que es basa en uns criteris exigents i premia a aquelles instal·lacions que s’adapten a les polítiques ambientals i les conductes ètiques que han de marcar el futur”. Guijarro ha destacat que “el port de Badalona està treballant en aquesta línia des de fa temps i, a més, està desenvolupant una tasca de dinamització de la ciutat molt important per tal d’integrar i apropar la instal·lació portuària i les seves activitats a tots els barris i ciutadans de Badalona”.

Gestió ambiental i qualitat de servei excel·lents

El sistema portuari català va endegar fa uns anys l’ambientalització dels ports i aquestes Banderes Blaves en són els resultats. Actualment, la major part dels ports catalans estan certificats amb l’ISO 14001 i l’EMAS, sistemes de gestió ambiental que van lligats a una política ambiental i una elaboració de procediments per portar-ho a terme. Així mateix, els ports esportius disposen d’un codi de conducta ambiental per als seus usuaris i d’un sistema de gestió ambiental per al consum de recursos energètics, tractament i recollida de residus, seguretat, entres d’altres. Una gestió ambiental i una qualitat de serveis excel·lents que els permet participar en el guardó Banderes Blaves.

Les candidatures de les Banderes Blaves les preparen els mateixos responsables dels ports esportius voluntàriament, i les adrecen a l’Adeac. Posteriorment, es reuneix el Jurat Estatal del qual en formen part representants de les administracions portuàries autonòmiques dels ports que han presentat candidatura i dels ministeris, així com experts d’universitats, entre d’altres. Les candidatures que passen aquesta fase s’envien al Jurat Internacional que decideix quins ports obtindran Bandera Blava.

Una Bandera Blava més

Aquest any, el jurat internacional Bandera Blava 2022 ha distingit 23 ports esportius catalans, un més que l’any anterior. Així, dels 103 ports guardonats a tot l’Estat, Catalunya ha obtingut el 22% de Banderes Blaves. Per demarcacions aquests ports es distribueixen en: 9 ports a Girona, 8 a Barcelona, 4 a Tarragona i 2 a les Terres de l’Ebre.

En aquesta edició s’han presentat 23 candidatures i totes han estat guardonades. El Club Nàutic Port d’Aro ha presentat nova candidatura (no la presentava des de 2019). Així mateix, el Port Olímpic i Marina Palamós no han presentat candidatures, per trobar-se en obres de renovació. Els ports esportius que han rebut el guardó 2022 són els següents:

GIRONA

Nom del port

Municipi

C.N. Llançà

Llançà

C.N. Port de la Selva

El Port de la Selva

Port Esportiu de Roses

Roses

C.N. L’ Escala

L'Escala

C.N. Estartit

Torroella de Montgrí

C.N. Aiguablava

Begur

C.N. Costa Brava

Palamós

C.N. Port d’Aro

Castell – Platja d’Aro

Club de Vela Blanes

Blanes

   
   

BARCELONA

Nom del port

Municipi

C.N. Arenys de Mar

Arenys de Mar

C.N. El Balís

Sant Andreu de Llavaneres

Consorci Port Mataró

Mataró

Port Masnou

El Masnou

Marina Badalona

Badalona

Port Ginesta

Sitges

C.N. Garraf

Sitges

Port de Sitges- Aiguadolç

Sitges

   
   

TARRAGONA

Nom del port

Municipi

Port de Segur de Calafell

Segur de Calafell

C.N. Salou

Salou

C.N. Cambrils

Cambrils

PD L'Hospitalet de l’Infant

L'Hospitalet de l'Infant

   
   

TERRES DE L'EBRE

Nom del port

Municipi

C.N. L’Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar

C.N. Ampolla

L'Ampolla

Badalona, 4 de juliol de 2022

twitter @AjBadalona

🏵️👵👴 Aquest dijous se celebra la XXXV edició de les Noces d’Or al Palau Municipal d’Esports de #Badalona

💍 Vuitanta-tres parelles celebren els seus cinquanta anys de convivència

✍️ L’Institut Municipal de Serveis Personals de #Badalona (IMSP) ha obert una borsa de treball de la categoria de cuidador/a de centres

▶️ S’ofereix jornada completa i incorporació immediata

ℹ️📌http://ajuntament.badalona.cat/noticies/limsp-obre-una-borsa-de-treball-de-la-categoria-de-cuidador-a-de-centres/

🏃‍♀️🏃‍♂️ Diumenge es celebra al passeig Marítim de #Badaloan la cursa 100 km Càncer Challenge, una cursa 100% solidària

▪️ L’esdeveniment dona suport als infants en tractament oncològic i a les seves famílies

La TIAB organitza un fòrum promoure l'intercanvi entre les famílies i els professionals sobre els suports i les respostes que reben durant la criança

📍 20 d’octubre de 9.30 a 13.30 hores a l’Espai Betúlia de #Badalona

Animeu-vos a participar ➡️ http://ajuntament.badalona.cat/noticies/la-taula-dinfancia-i-adolescencia-de-badalona-organitza-el-forum-de-debat-les-3c-de-lacompanyament-caminem-compartim-i-construim-amb-les-families/

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals