Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El Museu de Badalona acull l’exposició “Enric Ortuño. Obra pictòrica”

25/02/2019 ::

La mostra, que s’inaugurarà dimecres, 27 de febrer, a les 19 hores, coincideix amb la presentació d’un nou espai per fer exposicions a la planta baixa del Museu

Aquest proper dimecres, 27 de febrer, a les 19 hores, s’inaugura al Museu de Badalona l’exposició en homenatge a l’artista Enric Ortuño (Elx 1938 -Badalona 2010) “Enric Ortuño. Obra pictòrica”. Amb aquesta mostra el Museu presenta un nou espai, situat a la planta baixa, dissenyat per ampliar l’oferta expositiva de l’edifici.

“Enric Ortuño. Obra pictòrica” comprèn diverses pintures i dues escultures d’aquest artista vinculat a Badalona i reconegut internacionalment.

Enric Ortuño és autor d’una extensa obra creativa, marcadament influïda per les tendències més destacades del segle XX, com l’expressionisme o el fauvisme, però sobretot, pel cubisme, ja que era un gran admirador de Picasso. De fet, va ser gràcies a un ajut d’aquest artista que l’artista va poder continuar la seva carrera.

Format a Barcelona, Caracas i Florència, aquest pintor, escultor i escenògraf, va mantenir una intensa relació amb Badalona. N’és un testimoni l’escultura en memòria a les víctimes del nazisme i dels camps d’extermini que es pot veure al barri de Lloreda.

“Enric Ortuño. Obra pictòrica” és una invitació a passejar pels seus temes recurrents (la natura, el bodegó, el retrat, l’amor, la pintura abstracta…) i una oportunitat per reconèixer la personalitat de la seva pinzellada, més enllà de les influències que va incorporar a la seva obra.

L’exposició s’ha portat a terme gràcies a la col·laboració del Rotary Club, entitat de la qual Ortuño era membre.

Badalona, 25 de febrer de 2019

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals