Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El Centre Cultural El Carme de Badalona acull, del 28 de gener al 12 d’abril, l’exposició col·lectiva “Recién pintado”

23/01/2020 ::

La mostra permetrà que el públic pugui veure com els artistes intervenen directament a les parets de la sala d’exposicions

La sala d’exposicions Josep Uclés del Centre Cultural El Carme (carrer de Francesc Layret, 78- 82) presenta “Recién pintado” una exposició col·lectiva de deu artistes que tenen dos vincles en comú: la intervenció al carrer i la ciutat de Badalona. La mostra es podrà visitar des del dimarts 28 de gener fins al diumenge 12 d’abril.

Aquests artistes representen una cultura i un estil de vida que va començar als anys noranta amb el graffiti i el hip-hop, expressions artístiques que transmetien missatges de protesta política i lluita social, i que han evolucionat fins a l’actualitat. En el cas del graffiti, per seguir llençant missatges reivindicatius i alhora dignificar els espais oblidats de les ciutats tot omplint les parets i murs abandonats de murals.

En aquesta ocasió, els artistes no intervindran al carrer ni arribaran amb les seves obres ja acabades preparades per col·locar, sinó que crearan les seves obres a la Sala Josep Uclés.

El públic podrà accedir a la sala d’exposicions mentre els artistes intervenen a les parets i als espais i compartir així amb ells el work in progress -procés creatiu, artístic i de treball-, que normalment fan al carrer o al seu estudi.

L’exposició tindrà dues etapes:

    – La primera, durarà del 28 de gener a l’1 de març. Cada setmana dos artistes intervindran en els seus espais respectius. D’aquesta manera es creen sinergies i diàlegs entre ells. Durant cinc setmanes, la sala d’exposicions s’anirà transformant progressivament en un nou espai ple de colors i formes procedents dels llenguatges artístics de cada artista.

    – La segona etapa començarà el 3 de març, dia de la inauguració, data en què els artistes ja hauran acabat les seves intervencions i el públic ja en podrà gaudir fins al 12 d’abril.

La mostra és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona i la Universitat de Barcelona i el Museu de Badalona, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’entrada a l’exposició és lliure en horari de dimarts a divendres, de 16.30 a 20 hores; dissabtes d’11 a 14 i de 16 a 20 hores; i diumenges d’11 a 14 hores. Cada diumenge hi ha una visita guiada a les 12 hores.

Badalona, 23 de gener de 2020

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals