Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Des d’avui ja es poden sol·licitar els ajuts econòmics per a autònoms i micropimes afectades pel COVID-19 que es podran demanar fins al 31 de desembre de 2020

13/10/2020 ::                    

Aquesta és la primera convocatòria de les subvencions que estan destinades a pal·liar l’impacte que la crisi ha provocat en l’activitat econòmica de la ciutat

L’Ajuntament ha posat ha posat en marxa un espai a la web municipal perquè els afectats puguin fer tot el tràmit on line i també ha habilitat quatre punts d’informació

Avui s’ha obert el termini per sol·licitar els ajuts econòmics per a autònoms i micropimes afectades pel COVID-19 que es podran demanar fins al 31 de desembre de 2020. En aquesta primera convocatòria d’ajudes l’Ajuntament de Badalona atorgarà als treballadors i treballadores autònomes i a les micropimes afectades per l’impacte de les mesures que s’han establert fruit de la crisi sanitària generada per la COVID-19 una ajuda de fins a 350 €.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, assegura que “l’objectiu de prendre aquesta mesura municipal és estar al costat dels veïns que més han patit la crisi i facilitar la reactivació econòmica del petit teixit empresarial de la ciutat, afavorint la seva estabilitat i el foment de l’ocupació”.

L’Ajuntament ha posat en marxa un espai al web municipal perquè els afectats puguin fer tot el tràmit on line a través de la web www.badalona.cat.

A més, per poder facilitar informació al respecte, s’han posat en funcionament quatre punts d’assessorament presencial (Centre Cívic Can Cabanyes, Centre Cívic La Salut, Centre Cívic Sant Roc i edifici municipal El Viver), que funcionen amb cita prèvia. L’Ajuntament també ha habilitat el telèfon 664 063 200 i el correu electrònic ajutsempreses@badalona.cat per consultes.

L’import màxim corresponent a l’atorgament dels ajuts econòmics d’aquesta primera convocatòria és de 1.570.000 euros, per a l’exercici 2020-2021 amb el finançament del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Per poder accedir a aquests ajusts s’hauran de complir, entre d’altres, els següents requisits:

1. Ser persona física autònoma (treball autònom amb i sense treballadors) o jurídica amb activitat econòmica activa a l’entrada en vigor de RD 463/2020 de l’estat d’alarma.

2. Tenir la seu social al municipi de Badalona

3. En el cas d’autònoms:

– Haver suspès la seva activitat, total o parcialment, com a conseqüència del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel que es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID19. (inclou disminució d’ingressos del 75% respecte els 6 mesos anteriors d’activitat)

4. En cas de micro empresa:

– Tenir un màxim de 9 treballadors i un volum d’operacions no superior a 2.000.000 € anuals segons el Reglamento (UE) nº 651/2014 de la Comissió europea.

– Haver suspès la seva activitat presencial o tancat al públic pel mateix Decret o les seves posteriors modificacions

L’Ajuntament aportarà un 50% de les despeses acreditades següents amb un màxim de 350 euros per ajut concedit.

a) Despeses d’implantació de mesures de seguretat, protecció i salut de les condicions de treball, relacionades amb la COVID-19.

b) Despeses de subministraments de serveis bàsics (aigua, electricitat, gas), comunicacions, i assegurances, amb un màxim de 6 mesos des de la implantació de l’estat d’alarma.

Els ajuts econòmics no podran cobrir les despeses d’obres d’instal·lació, remodelació o adequació dels locals, l’IVA de les factures i, si escau, els impostos indirectes equivalents quan siguin susceptibles de recuperació o compensació.

El conjunt d’aportacions, subvencions i ajuts no podrà excedir el total de la despesa real efectuada pel beneficiari

Badalona, 13 d’octubre de 2020

twitter @AjBadalona

🕘 Horaris dels Mercats Municipals 🍅

Els 6 #MercatsMunicipals de #Badalona recuperen el seu horari habitual amb l'arrencada del nou curs 🫑

Consulta quan pots anar a comprar productes de qualitat i #proximitat al teu mercat de confiança 😙👇

#ComerçBDN #mercats #comerçlocal

🏃‍♀️🏃‍♂️ #Badalona acull la cursa La Rentrée que es correrà aquest diumenge 24 de setembre

🌅 Consta de dues distàncies competitives pel litoral de la ciutat: una de 10 i una de 5 quilòmetres, i una tercera de foment a la participació

Més informació ℹ️▶️http://ajuntament.badalona.cat/noticies/badalona-acull-la-cursa-la-rentree-que-es-correra-aquest-diumenge-24-de-setembre/

2

📌👩‍🦳👵 L’Ajuntament presenta el programa d’activitats a #Badalona amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran

L’acte institucional tindrà lloc el divendres 29 de setembre al Teatre Zorrilla la sarsuela “La corte de faraón”

Més ℹ️▶️
http://ajuntament.badalona.cat/noticies/lajuntament-presenta-el-programa-dactivitats-amb-motiu-del-dia-internacional-de-la-gent-gran/

✍️ 📖 Obertes les inscripcions per participar als clubs de lectura de les biblioteques de #Badalona

Entre les ofertes s’hi poden trobar clubs de lectura literària, d'altres idiomes i tertúlies de cinema

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals