Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Demà es presenta el llibre La càrrega. Els fets de Badalona del 26 d’agost de 1918 que publica el Museu de Badalona

25/09/2018 ::

Demà dimecres, 26 de setembre, l’historiador badaloní Jordi Albaladejo Blanco i l’autor dels dibuixos que il·lustra la publicació, Toni Benages, presentaran el llibre La càrrega. Els fets de Badalona del 26 d’agost de 1918, publicat pel Museu de Badalona. L’acte tindrà lloc a partir de les 19.00 hores al saló de plens de l’Ajuntament amb la presentació de l’escriptor Julià de Jòdar, autor del pròleg.

Dins el programa memòria històrica, el Museu de Badalona publica una obra singular que combina història i il·lustració, i que commemora el centenari de la vaga convocada pels treballadors de la fàbrica química Cros.

El passat mes d’agost va fer cent anys de la mort de quatre treballadors de la fàbrica química Cros de Badalona a la plaça de la Vila durant una càrrega de la Guàrdia Civil. Els treballadors, que feien dos mesos de vaga, demanaven un augment salarial i la reducció fins a vuit hores diàries de la jornada laboral. La nit del 26 d’agost del 1918 els treballadors es van concentrar a la plaça de la Vila durant la celebració d’un Ple municipal. La Guàrdia Civil va acabar dissolent la concentració, amb el resultat de quatre obrers morts i una cinquantena de ferits. Aquest succés va comportar la dimissió dels llavors alcalde de Badalona, Jaume Martí i Cabot.

Badalona, 25 de setembre de 2018

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals