Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona Serveis Assistencials estrena noves instal·lacions de salut mental

01/02/2023 ::

Aquest dimecres està prevista una jornada de portes obertes i dimarts 7 entren els primers pacients

Badalona Serveis Assistencials estrena una nova unitat polivalent de salut mental en un espai de 1.200 metres quadrats ubicat al carrer de Sant Anastasi 42 que obrirà les seves portes el 7 de febrer. L’alcalde de Badalona, Ruben Guijjaro, la quarta tinenta d'alcaldia i regidora de l'Àmbit de Territori, Habitatge, Esports i Salut, Teresa Gonzàlez, la directora general de Planificació Sanitària i Recerca en Salut del Departament de Salut, Aina Plaza i la gerenta de BSA, Pilar Otermin van presidir ahir dimarts la visita a l’edifici. Avui, dimecres 1 de febrer, es celebrarà una jornada de portes obertes d’11 a 13 hores on tothom que ho desitgi podrà apropar-se per conèixer les instal·lacions. L'entrada en grups reduïts de persones es farà per ordre d'arribada.

La unitat es troba al conegut edifici Micaco’s, rehabilitat per convertir-se en un dispositiu de salut mental. Allà s’hi ha traslladat el Centre de Salut Mental Infanto Juvenil (CSMIJ) Badalona 1; el Servei de Rehabilitació Comunitària Badalona i l’Hospital de Dia de Salut Mental d’Adults Badalona. Tots tres serveis, gestionats per BSA, estaven abans repartits en indrets diferents.

En aquestes noves instal·lacions es guanya espai i sobretot condicions d’accessibilitat i confort, tant per a usuaris com per a professionals. El CSMIJ Badalona 1, fins ara CSMIJ Joan Obiols, dobla el nombre de consultes (de 6 a 12) i suma espais grupals i altres dependències, afavorint l’atenció a la ciutadania. Aquest centre dona cobertura a 26.351 usuaris menors de 18 anys de la zona est de Badalona i als municipis de Tiana i Montgat. Durant 2022 ha atès un total de 1.183 pacients i les seves famílies. Així mateix, ha recuperat l’atenció presencial que va haver d’interrompre durant la pandèmia. D’un total anual de 11.169 visites, un 86% han estat presencials. Ha donat 263 altes.

També s’ha traslladat a l’edifici Micaco’s el Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) Badalona, fins ara SRC Bétula, un dispositiu innovador en els abordatges amb diferents programes d’actuació. Compta per exemple amb un programa específic per a majors de 16 anys on es treballen les habilitats socials i les necessitats formatives. Per això s’han establert acords i sinergies amb l’Institut Obert de Catalunya i d’altres centres educatius. També ha signat acords amb els Ajuntaments de Badalona i Sant Adrià per dur a terme iniciatives de formacions duals a fi d’ajudar a la reinserció formativo-laboral dels joves amb problemes de salut mental. El servei té 71 places i durant l’any 2022 ha atès a 229 usuaris.

Per últim, la nova unitat de salut mental inclou l’hospital de dia de salut mental d’adults, obert fa un any i mig. Anteriorment, la ciutadania de Badalona que necessitava aquest recurs assistencial havia de desplaçar-se a Santa Coloma de Gramenet. A l’hospital de dia s’hi fan intervencions intensives i molt especialitzades en pacients que es troben en situacions clíniques agudes, en règim d’hospitalització parcial, pernoctant el pacient al seu domicili. Compta amb 24 places i durant l’any 2022 ha atès a 121 pacients.

Més enllà dels tres dispositius que configuren la nova unitat del carrer Anastasi, BSA també gestiona el CSMIJ Creu Verda, els dos Centres de Salut Mental d’Adults de la ciutat i el Centre Delta. La gestió es fa de forma coordinada amb la resta de línies d’atenció de BSA (primària, especialitzada, sociosanitària, salut sexual i reproductiva i els programes d’atenció integral a domicili) i amb els altres proveïdors sanitaris del territori. Les actuacions en salut mental formen part de les prioritats del departament Salut per a 2023, especialment aquelles orientades a aconseguir una atenció més preventiva, proactiva, i comunitària, especialment en infants i joves.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, va destacar durant la visita que “l’estrena d’aquesta nova unitat ens permet reunir en un sol edifici tots els serveis de salut mental i addicions de la ciutat i doblar el nombre de punts de consulta, fet que exemplifica la nostra aposta per la integració de tots els serveis sanitaris per donar la millor cobertura possible a la ciutadania”. “Badalona és una ciutat de referència en l’àmbit de la salut i tant el Govern municipal com tots els professionals de BSA i les institucions mèdiques badalonines treballem plegats per continuar evolucionant i donar resposta als reptes sanitaris que afronta la nostra societat”, ha subratllat Guijarro.

En aquest vídeo podreu veure les noves instal·lacions:

Badalona, 1 de febrer de 2023

twitter @AjBadalona

👥📚 El Museu de #Badalona acull l’acte d’inauguració del nou curs escolar que reuneix la comunitat educativa.
Presentació del Pla de Formació i la Guia d’activitats educatives 2023-24 i conferència El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit, d’Elisabet Aznar, directora del CESIRE

4

📋🍴🍹🍵🍾 L’Ajuntament de #Badalona impulsa una Guia de Restaurants i Eixos Comercials per promocionar el sector de la restauració, el comerç i la gastronomia local

📆 Fins al dimecres 11 d'octubre us podeu inscriure en el procés de selecció per ser un dels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana de #Badalona

👮‍♀️ 18 d’aquestes places es reserven per a dones

Inscripcions ➡️ https://badalona.convoca.online/processDetail.html?id=f5bd2717-ba1c-485d-7b43-08db2914157f&type=0

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de #Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals