Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona celebra del 16 al 22 de setembre la Setmana Europea de la Mobilitat que enguany posa l’accent en la intermodalitat i anima la ciutadania a moure’s de manera sostenible

13/09/2022 ::

Sota el lema “Combina i mou-te”, es duran a terme diverses activitats a l’aire lliure per sensibilitzar la ciutadania i visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic

Badalona s’afegeix un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre amb l’objectiu de promoure mitjans de transport i hàbits més sostenibles, segurs i saludables. Enguany la setmana se celebra a tota Catalunya amb el lema ‘Combina i mou-te’ i posa l’accent en la intermodalitat i anima la ciutadania a moure’s de manera sostenible per beneficiar la nostra salut i el medi ambient.

En el marc de la Setmana de la Mobilitat, a Badalona es duran a terme diverses activitats a l’aire lliure entre d’altres:

Dissabte 17 de setembre:

Dia Sense Cotxes:

El Dia sense Cotxes és un dia internacional que té per objectiu posar de manifest la necessitat de reduir la presència dels vehicles contaminants a la ciutat per tal de disminuir la contaminació ambiental, tant de l’aire com de soroll, i millorar la qualitat de vida de tothom, a la vegada que es recuperen els carrers com espais de gaudi per a la ciutadania.

A Badalona se celebrarà el dia sense cotxes als carrers Enric Borràs i Pau Piferrer el dia 17 de setembre entre les 10 i les 18 hores. Durant aquest temps, les entitats desenvoluparan activitats educatives, culturals, infantils, musicals i participatives. Concretament, hi haurà actuacions musicals i d’animació, es projectaran documentals sobre la mobilitat sostenible, es presentaran projectes de ciutat, i hi haurà tallers de dibuix i de fotografia. L’esdeveniment comptarà amb aparcament vigilat per a bicicletes.

Al llarg del dia, a la carpa del Departament de Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona, que estarà ubicada al carrer Enric Borràs, es realitzarà la presentació de la Diagnosi del Pla de Mobilitat Urbana 2023 – 2028 de Badalona. Es faran quatre sessions, dues al matí (a les 10.30 i les 12.30 hores) i dues a la tarda (a les 17 i 18 hores).

Circuit de trànsit

El mateix dissabte, entre les 10 i les 18 hores, a la plaça de la Plana el Servei Català de Trànsit instal·larà un circuit de trànsit per a infants amb monitors d’educació viària.

Diumenge 18 de setembre:

Pedalada

Diumenge al matí es durà a terme una pedalada popular que tindrà sortida i arribada al Parc de Can Bada. La trobada per iniciar el recorregut es farà al mateix parc a les 10.30 hores amb la previsió de sortir a les 11 hores i tornar al mateix lloc al voltant de les 13 hores, com a màxim. Durant el trajecte de la bicicletada es faran activitats al parc de Can Bada per a les famílies que no pedalegin. En aquest mateix indret, en finalitzar el recorregut en bicicleta, es faran els parlaments de la jornada.

Dilluns 19 de setembre:

Conferència sobre les zones de baixes emissions

La sala de premsa de l’edifici El Viver acollirà a les 19 hores una xerrada sobre les zones de baixes emissions i la seva aplicació a les ciutats.

Dimarts 20 de setembre:

Conferència sobre la mobilitat al campus de Can Ruti

La sala de premsa de l’edifici El Viver acollirà a les 19 hores una xerrada sobre el funcionament i les possibles millores de la mobilitat al campus de Can Ruti.

Dimecres 21 de setembre:

Conferència sobre la transformació de l’autopista C-31

La sala de premsa de l’edifici El Viver acollirà a les 19 hores la xerrada “Transformem la C-31, una visió transversal”, un espai per abordar els possibles canvis d’aquesta via.

Dijous 22 de setembre:

Conferència sobre la transformació de la mobilitat als entorns escolars: situacions i experiències

La sala de premsa de l’edifici El Viver acollirà a les 19 hores la xerrada “La mobilitat als entorns escolars: situació i experiències” per tractar els reptes de futur mitjançant la comparació de diferents casos.

A més, durant el dijous 22 el carrer del Temple quedarà tallat a la circulació entre les 15 i les 18.30 hores per dur a terme diverses activitats organitzades per l’Associació de Veïns de Dalt la Vila.

La regidora de l’Àrea de Mobilitat, Anna Maria Lara, ha explicat que “Badalona s'afegeix a La Setmana Europea de la Mobilitat per afavorir la creació d’un espai on poder conscienciar-nos, debatre i abordar els reptes existents al voltant del nostre model de mobilitat, tenint present la importància de la sostenibilitat, la seguretat i el respecte pel medi ambient”. La regidora ha destacat que “enguany valorem molt positivament reprendre totes les activitats que no es van poder fer a causa de la pandèmia i animo a tota la ciutadania a participar-hi”.

Badalona, 13 de setembre de 2022

twitter @AjBadalona

👥📚 El Museu de #Badalona acull l’acte d’inauguració del nou curs escolar que reuneix la comunitat educativa.
Presentació del Pla de Formació i la Guia d’activitats educatives 2023-24 i conferència El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit, d’Elisabet Aznar, directora del CESIRE

4

📋🍴🍹🍵🍾 L’Ajuntament de #Badalona impulsa una Guia de Restaurants i Eixos Comercials per promocionar el sector de la restauració, el comerç i la gastronomia local

📆 Fins al dimecres 11 d'octubre us podeu inscriure en el procés de selecció per ser un dels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana de #Badalona

👮‍♀️ 18 d’aquestes places es reserven per a dones

Inscripcions ➡️ https://badalona.convoca.online/processDetail.html?id=f5bd2717-ba1c-485d-7b43-08db2914157f&type=0

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de #Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals