Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona activa les mesures de prevenció d’incendis forestals

10/03/2023 ::    

L’Ajuntament publica el Ban que recull les mesures i les prohibicions vigents des del 15 de març fins al 23 d’octubre

L’Ajuntament de Badalona ha publicat un Ban, que signa l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, per activar les mesures per prevenir incendis forestals al terme municipal amb l’objectiu que el foc pugui afectar els espais naturals. Les mesures s’aplicaran en el període comprès des del 15 de març fins al 23 d’octubre, ambdós inclosos.

En la resolució s’especifica que no estarà permès encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat, sigui quina sigui la seva finalitat, en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i a la franja de 500 metres que els envolti. El Ban fa especial incidència en la prohibició de:

• Cremar rostolls, marges i restes d’aprofitament forestals, agrícoles o de jardineria.

• Fer focs d’esbarjo. Queda exclosa de la prohibició, i sempre dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d’obra amb mataespurnes.

• Fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura.

També es remarca que no es poden llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l’inici d’un foc; llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc i utilitzar bufadors o similars en terrenys forestals.

D’altra banda, la prohibició s’estén als treballs que generin restes vegetals i només s’autoritzà amb caràcter molt excepcional, tant el fet de fer foc com els treballs forestals.

El Ban també recorda que les edificacions i instal·lacions que no tinguin una continuïtat immediata amb la trama urbana i que estiguin situades a menys de 500 m de terrenys forestals han de disposar d’una zona de protecció de 25 m d’amplada a comptar des del perímetre exterior de les edificacions; disposar d’una xarxa d’hidrants d’incendi de 100 mm de diàmetre.

En el cas de les urbanitzacions que no tinguin continuïtat immediata amb la trama urbana també han de tenir cura de mantenir els vials, les zones d’accés, i les cunetes netes de vegetació seca; elaborar un pla d’autoprotecció que s’haurà d’incorporar al pla municipal d’actuació, d’acord

amb el Pla d’emergències per a incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), i les parcel·les interiors no edificades han d’estar netes de vegetació seca.

Col·laboració ciutadana i avís immediat davant qualsevol emergència

En el ban l’alcalde fa una crida: “A la participació de tots els ciutadans i ciutadanes en les tasques de prevenció i vigilància dels possibles incendis, així com en les d’alarma urgent i d’extinció si es produïssin”. En aquest sentit, es recorda, a banda d’intentar extingir-lo amb tota urgència si té mitjans, sempre s’haurà d’avisar immediatament al telèfon d’emergències: 112.

Atès que el terme municipal de Badalona està declarat "zona d’alt risc d’incendis forestals", l’Ajuntament podrà establir les normes addicionals que consideri necessàries.

Badalona,10 de març de 2023

twitter @AjBadalona

👥📚 El Museu de #Badalona acull l’acte d’inauguració del nou curs escolar que reuneix la comunitat educativa.
Presentació del Pla de Formació i la Guia d’activitats educatives 2023-24 i conferència El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit, d’Elisabet Aznar, directora del CESIRE

4

📋🍴🍹🍵🍾 L’Ajuntament de #Badalona impulsa una Guia de Restaurants i Eixos Comercials per promocionar el sector de la restauració, el comerç i la gastronomia local

📆 Fins al dimecres 11 d'octubre us podeu inscriure en el procés de selecció per ser un dels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana de #Badalona

👮‍♀️ 18 d’aquestes places es reserven per a dones

Inscripcions ➡️ https://badalona.convoca.online/processDetail.html?id=f5bd2717-ba1c-485d-7b43-08db2914157f&type=0

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de #Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals