Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Aquest dissabte s’inicia la temporada de bany a les platges de Badalona

03/06/2022 ::

El Pla d’Usos vigent de la platja estableix que aquest estiu la temporada de bany a Badalona començarà dissabte 4 de juny i acabarà diumenge 18 de setembre

Aquest dissabte, 4 de juny, comença la temporada de bany a les platges de Badalona que s’allargarà fins a diumenge 18 de setembre.

Badalona disposa d’un litoral 3,7 quilòmetres útils de platja urbana practicable. El litoral de Badalona està dividit en 10 trams de platges: Barca Maria, Cristall, Pont d’en Botifarreta, Pescadors, Patins a Vela, de l’Estació, Pont del Petroli, Coco, La Marina i Mora. Durant la temporada de bany, al voltant d’un milió persones utilitzen les platges de la ciutat.

La dinàmica del litoral i la pèrdua de sorra de les platges de Badalona fa que cada any es tingui menys espai disponible a la platja emergida i l’efecte més greu es pot observar a la platja de la Barca Maria on l’afectació a algunes estructures de la platja han estat molt danyades.

Salvament i socorrisme

El servei de salvament i socorrisme funcionarà diàriament, de 10 a 19 hores, fins al 18 de setembre. Hi haurà un mòdul central a la platja del Pont d’en Botifarreta i cinc mòduls assistencials (a les platges de La Marina, del Coco, de l’Estació, dels Pescadors i del Cristall). També hi ha diversos punts de vigilància i assistència. Totes les platges de Badalona que disposen de salvament i socorrisme estan cardioprotegides durant l’horari d’aquest servei.

Recordem que la platja de la Mora es troba fora de servei i sense vigilància ja que el sòl de la plataforma d’accés està contaminat. Per solucionar aquest dèficit ja va entrar en funcionament la temporada passada la platja de la Marina dins de l’àmbit del port.

Vigilància

El dispositiu de vigilància a la platja l’oferirà la Guàrdia Urbana. Aquest servei funcionarà tots els dies de la temporada, fins al 18 de setembre.

Acompanyament a persones amb diversitat funcional

El servei d’acompanyament a l’aigua per a persones amb diversitat funcional s’ofereix a la platja del Pont del Petroli (a l’alçada de l’avinguda de Sant Ignasi de Loiola) i a la platja del Pont d’en Botifarreta (a l’alçada del carrer de Torrebadal). Cada servei compta amb una cadira amfíbia, grua, crossa amfíbia i el suport de 2 professionals.

L’horari del servei de bany adaptat serà d’11 a 18.30 hores, del 4 al 30 de juny i de 10 a 19 hores de l’1 de juliol al 18 de setembre.

Neteja

Neteja Manual

Es realitzarà tots els dies de la setmana amb 4 operaris, un vehicle 4×4 i un vehicle lleuger 4×4. L’horari de feina serà de 6 a 19 hores, entre les 19 i les 22 hores es disposarà de mitjans per atenció d’incidències que s’hagin de resoldre de manera immediata.

Diàriament, i sempre que sigui necessari, es realitzarà el buidat de les papereres de superfície. Les papereres semisoterrades es buidaran, almenys, dues vegades per setmana (sempre que ho indiqui el sensor de la paperera).

A causa de la pèrdua de sorra hi ha algunes de les papereres semisoterrades que no poden entrar en servei ja que no hi prou espai de sorra per que entri el camió 4×4 per poder recollir els residus. Aquestes elements es troben anul·lats i substituïts per papereres de mida més petita

Periòdicament, i segons les necessitats, es realitzarà la neteja de grafits i d’elements de mobiliari amb un vehicle 4×4 hidronetejador.

Neteja Mecànica

Es realitzarà diàriament a la franja de màxim ús pròxima a la vora i dues vegades per setmana la resta a la totalitat de les platges. L’horari de feina serà nocturn i es realitzarà entre les 22 hores i les 8 hores del dia següent.

A la platja de la Barca Maria només es podrà fer neteja manual ja que no hi pot accedir la garbelladora.

Manteniment

Hi haurà un manteniment de les instal·lacions de les platges que compta amb 6 vehicle-taller 4×4, 6 oficials 1ª- conductors i 6 ajudants especialitzats

Horaris:

– De l’1 de juny al 31 d’agost de 7 a 21 h.

– De l’1 de setembre al 14 d’octubre de 8 a 20 h.

Lavabos

Els lavabos instal·lats al llarg de les platges es netejaran durant tota la temporada de bany amb tres actuacions diàries en els sis mòduls amb tres lavabos i els dos mòduls vestidors amb lavabo per a persones amb diversitat funcional instal·lats al llarg de les platges.

Pesca marítima i animals de companyia

Recordem que la pesca marítima recreativa de superfície des de terra a tot el litoral no es podrà practicar fins al 15 de setembre, entre les 8 i les 20 hores.

També fins diumenge 18 de setembre quedarà prohibit portar animals de companyia a la sorra i a l’aigua del bany, excepte els gossos d’assistència per a persones amb discapacitat.

Informació, queixes i suggeriments

A l’entrada principal de cada platja es disposa d’una cartellera informativa on s’inclou informació relativa als serveis disponibles a la platja, així com informació sobre la qualitat de l’aigua.

Els usuaris disposen de diverses vies d’informació i de comunicació per fer arribar a l’Ajuntament de Badalona les seves queixes, suggeriments i/o propostes de millora.

Certificats de qualitat

Recordem que Badalona disposa de la ISO 14001 aplicat a la gestió i manteniment de les platges de la ciutat, que es va obtenir l’any 2009, per part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE) ha atorgat Bandera Blava, al tram comprès entre la platja del Cristall i de la Barca Maria (entre el carrer de la Riera de Canyadó i el passatge de Cussó) i a la platja dels Pescadors.

Per altra banda l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins i l’Escola de Natura Angeleta Ferrer de Badalona s’ha convertit, també en Centre Bandera Blava, i l’Escola de Natura Angeleta Ferrer com a equipaments oberts al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d’activitats de difusió ambiental i sensibilització a la ciutadania en general relacionades amb el litoral i la muntanya.

El port de Badalona, que optava un any més al distintiu de Bandera Blava, ha aconseguit aquesta qualificació, que s’atorga als ports que compleixen uns estàndards de bones pràctiques ambientals, informació ambiental, legalitat i bon manteniment de les instal·lacions i temes de seguretat.

Malauradament, i a causa de les condicions en que han quedat els serveis a la platja de la Barca Maria després dels efectes dels temporals com el Cèlia que va patir el litoral els darrers mesos, l’Ajuntament de Badalona haurà de renunciar al distintiu de Bandera Blava d’aquesta platja ja que no compleix els requisits mínims de qualitat en relació al servei de dutxes i accessos.

També han començat les tasques d’enderroc de les bases de les dutxes que van quedar afectades pels temporals i que podien representar un risc per les i els usuaris de la platja.

Badalona, 3 de juny de 2022

twitter @AjBadalona

🏵️👵👴 Aquest dijous se celebra la XXXV edició de les Noces d’Or al Palau Municipal d’Esports de #Badalona

💍 Vuitanta-tres parelles celebren els seus cinquanta anys de convivència

✍️ L’Institut Municipal de Serveis Personals de #Badalona (IMSP) ha obert una borsa de treball de la categoria de cuidador/a de centres

▶️ S’ofereix jornada completa i incorporació immediata

ℹ️📌http://ajuntament.badalona.cat/noticies/limsp-obre-una-borsa-de-treball-de-la-categoria-de-cuidador-a-de-centres/

🏃‍♀️🏃‍♂️ Diumenge es celebra al passeig Marítim de #Badaloan la cursa 100 km Càncer Challenge, una cursa 100% solidària

▪️ L’esdeveniment dona suport als infants en tractament oncològic i a les seves famílies

La TIAB organitza un fòrum promoure l'intercanvi entre les famílies i els professionals sobre els suports i les respostes que reben durant la criança

📍 20 d’octubre de 9.30 a 13.30 hores a l’Espai Betúlia de #Badalona

Animeu-vos a participar ➡️ http://ajuntament.badalona.cat/noticies/la-taula-dinfancia-i-adolescencia-de-badalona-organitza-el-forum-de-debat-les-3c-de-lacompanyament-caminem-compartim-i-construim-amb-les-families/

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals