Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

A Badalona baixen els delictes contra la integritat sexual (-8,3%) i el tràfic de drogues (-16,3%) segons les dades de l’últim Balanç de Criminalitat del Ministeri de l’Interior corresponent al tercer trimestre de 2022

17/12/2022 ::

Les infraccions penals a Badalona se situen per sota de la mitjana de Catalunya i també de la província de Barcelona

Segons les dades publicades aquesta setmana pel Ministeri de l’Interior, corresponents al tercer trimestre de l’any 2022, el nombre d’infraccions penals a Badalona entre gener i setembre de 2022 se situa per sota de la mitjana de les dades de Catalunya i de les principals ciutats de la província de Barcelona en aquest mateix període. Tot i que en comparació amb el mateix període de 2021 les xifres indiquen que les infraccions han augmentat globalment a tot el territori, a Badalona ho ha fet només un 18,9%, mentre que a Catalunya ho ha fet un 25,5% i a tota la província de Barcelona un 26,7%.

El Balanç de Criminalitat publicat pel Ministeri de l’Interior indica, tal com va fer en documents anteriors, que durant els anys 2020 i 2021 es va produir un important descens de les xifres de criminalitat a tot l’Estat, com a conseqüència de les condicions derivades de la pandèmia causada per la COVID-19.

Aquest creixement d’infraccions en relació a l’any 2021 es dona a la majoria de ciutats de la província. A L’Hospitalet de Llobregat els delictes han pujat un 24,5%; a Mataró, un 33,6%; al Prat de Llobregat un 54%; a Cornellà un 27%; a Sant Adrià de Besòs un 22,7%; i a Igualada un 26,3%. Entre els municipis de la mateixa grandària que Badalona, l’augment d’infraccions penals només és inferior a Terrassa, on els delictes han pujat un 18%.

Des del Govern municipal es valora molt positivament la disminució dels delictes contra la llibertat sexual a Badalona (-8,3%) en comparació a Catalunya (+14,9%) i a la província de Barcelona (+13,1%). En aquest sentit també es destaca el descens en el tràfic de drogues (-16,3%), en comparació a Catalunya (+2,2%) i a la província de Barcelona (+2%).

Els furts, que generen preocupació social, augmenten a Badalona (+17,5%) molt per sota de la mitjana de Catalunya (+43,7%) i també de la província de Barcelona (+45,2%).

El Govern municipal considera que com a dada a millorar de les dades del Ministeri es troben els robatoris amb força a domicilis i establiments que a Badalona augmenten un 89% mentre que a Catalunya ho fa un 27'2% i a la província de Barcelona un 31'7%. Aquestes dades es deuen a grups especialitzats en robatoris que han estat molt actius durant el primer semestre de l'any i que tant Guàrdia Urbana com Mossos d'Esquadra estan treballant per desarticular, de fet es van produir detencions vinculades amb aquests delictes.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha afirmat: “L'aposta per la seguretat del Govern local és ferma. Durant el darrer any hem incorporat 21 agents de policia i el proper mes de gener anirà a l'Escola de Policia una nova promoció de 32 agents. Tanmateix lamentem que el govern anterior deixés perdre tota una promoció de 26 agents el gener de 2021”. “En la línia de millorar els recursos materials estem renovant la flota amb nous vehicles policials i implantarem sistemes de videovigilància”, ha afegit.

Badalona, 17 de desembre de 2022

twitter @AjBadalona

🏵️👵👴 Aquest dijous se celebra la XXXV edició de les Noces d’Or al Palau Municipal d’Esports de #Badalona

💍 Vuitanta-tres parelles celebren els seus cinquanta anys de convivència

✍️ L’Institut Municipal de Serveis Personals de #Badalona (IMSP) ha obert una borsa de treball de la categoria de cuidador/a de centres

▶️ S’ofereix jornada completa i incorporació immediata

ℹ️📌http://ajuntament.badalona.cat/noticies/limsp-obre-una-borsa-de-treball-de-la-categoria-de-cuidador-a-de-centres/

🏃‍♀️🏃‍♂️ Diumenge es celebra al passeig Marítim de #Badaloan la cursa 100 km Càncer Challenge, una cursa 100% solidària

▪️ L’esdeveniment dona suport als infants en tractament oncològic i a les seves famílies

La TIAB organitza un fòrum promoure l'intercanvi entre les famílies i els professionals sobre els suports i les respostes que reben durant la criança

📍 20 d’octubre de 9.30 a 13.30 hores a l’Espai Betúlia de #Badalona

Animeu-vos a participar ➡️ http://ajuntament.badalona.cat/noticies/la-taula-dinfancia-i-adolescencia-de-badalona-organitza-el-forum-de-debat-les-3c-de-lacompanyament-caminem-compartim-i-construim-amb-les-families/

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals