Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

342 famílies de Badalona reben ajudes a l’IBI per un import de prop de 100.000 euros

20/11/2018 ::    

Aquest any s’han presentat un 41% més de sol·licituds i les ajudes han arribat a un 72% més de famílies

La línia de subvencions més sol·licitada ha estat la dels pensionistes que, com a novetat enguany, havia eliminat el requisit de tenir més de 65 anys

L’Ajuntament de Badalona atorgarà una ajuda a l’Impost Sobre Béns Immobles (IBI) de fins a 400 euros a un total de 342 famílies que havien presentat la seva sol·licitud dins de la campanya de subvencions que el consistori havia convocat entre el 24 de setembre i el 25 d’octubre passat. La partida destinada a aquestes ajudes té un import de 97.984 euros.

Entre les línies d’ajuda que es podien demanar, la destinada a les persones pensionistes ha estat la que ha tingut més resposta, amb un total de 370 sol·licituds, de les quals s’han pogut atorgar 225. Les subvencions destinades a famílies monoparentals han estat 67, de les 109 sol·licituds, mentre que les subvencions a les persones propietàries de pisos cedits per lloguer a l'Oficina Local d'Habitatge són 50, de les 56 demanades. Després del procés d’avaluació de les sol·licituds rebudes, 193 han hagut de ser denegades per incomplir els requisits establerts prèviament.

La campanya d’aquest any presentava diverses novetats i ha permès demanar subvencions a totes les persones pensionistes de Badalona amb escassa capacitat econòmica, eliminant el requisit de ser major de 65 anys que hi havia fins ara. Per arribar a un nombre més elevat de persones també es va augmentar 1.000 euros el nivell d’ingressos anuals mínims per a optar a aquesta subvenció.

A part de la línia d’ajudes destinada a les persones pensionistes, també s’han atorgat subvencions a famílies monoparentals i a les persones propietàries que tenen cedits pisos a l’Oficina Local d’Habitatge per a lloguer social. L’objectiu és esmorteir la càrrega tributària associada a l’habitatge habitual, amb una subvenció que pot arribar, en qualsevol dels casos, fins als 400 euros.

La 1a tinenta d’alcaldia i regidora de Recursos Interns, Participació i Habitatge, Teresa González, ha valorat molt positivament el resultat d’aquesta convocatòria “aquesta campanya és una aposta molt important per aquest Govern, hem aconseguit atorgar un 72% més d’ajudes i, a més, s’han presentat un 41% més de sol·licituds que l’any passat”.

Badalona, 20 de novembre de 2018

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals