Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona
Pensament hindú: filosofia oriental antiga

Pensament hindú: filosofia oriental antiga

6 d'octubre a les 19 h

Per Naren Herrero

 

Dins del curs PENSAR I FER. SEMINARI D'HISTÒRIA DE LA FILOSOFIA

 

El pensament filosòfic desenvolupat al llarg de vint-i-set segles de civilització, des de l’antiga Índia i Grècia fins a l’actualitat, constitueix el llegat conceptual de la cultura humana. La finalitat d’aquest seminari, coordinat per Pere Montaner, és repensar l’herència filosòfica del passat des de la perspectiva del present per a fer les nostres vides més conscients i satisfactòries.

 

Més que una religió ben delimitada, l’hinduisme és una família de religions que han anat succeint-se a la Índia des del Neolític fins l’actualitat. La pròpia tradició hindú es refereix a la seva religió com sanâtana Dharma, és a dir, com la “Llei perenne” o la “Norma primordial”. És interessant destacar la flexibilitat doctrinal de l’hinduisme, que li ha permès admetre sectes i conviure amb doctrines diferents al llarg de la seva història. També convé fer notar la seva dimensió moral, tant en l'àmbit individual com col·lectiu. En efecte, els valors ètics de l’hinduisme i, si anem al cas, del budisme —incloent el respecte per la vida i la tolerància— són un destacat medi que habilita per assolir l'alliberament del sofriment, l'objectiu últim de tota filosofia índica.

 

 

Naren Herrero (Argentina, 1979) és periodista i escriptor especialitzat en ioga i filosofia de la Índia. És creador de la web www.hijodevecino.net, activa des de 2008, que s’ha convertit en una referència per a molts lectors. Així mateix és cocreador de l’escola online de filosofia i ioga  www.satsangacampus.com. És formador de professors de ioga i dicta cursos d’ història, filosofia i mitologia del ioga en diversos països. Ha publicat, entre d'altres, els llibres Kumbha Mela (2015),  Hinduismo para la vida moderna (2019) i El viaje del Yoga (2021).

 

PROGRAMA DEL CURS

 

 

Assistència lliure. L’aforament, però, és limitat. Recomanem inscripció prèvia trucant al telèfon
93 464 62 55 o escrivint a espaibetulia@badalona.cat i indicant nom, cognoms i telèfon.

Espai Betúlia, Badalona

Inici: 06/10/2022 19:00
Fi: 06/10/2022 20:15

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals