Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

IMPRESOS I FORMULARIS

Si et dona problemes a l'obrir documents PDFs

Visualització de documents PDfs

– La millor manera de poder treballar documents PDF és descarregant-los i obrir-los amb el programa que tingueu al vostre ordinador per visualitzar documents PDF (Adobe Reader o altres).

Nota: si no teniu cap programa d’aquest tipus, caldria que instal·léssiu un.

Quan es clica a l’enllaç del document des del web, no es descarrega directament el document, anar amb el botó dret del ratolí sobre l’enllaç al PDF i clicar a ‘Guardar destino como’.

– Els navegadors Web (Internet Explorer, Chrome, Mozilla Firefox, …) tenen incorporats visors de PDF, generalment senzills, que sovint impedeixen utilitzar totes les característiques que poden oferir els documents. És possible que si obriu el document directament des del navegador no pugueu omplir PDF tipus formulari. En aquest cas, caldria deshabilitar els visors per defecte dels navegadors i/o revisar les opcions de previsualització. Aquestes opcions són diferents per a cada navegador.

A continuació detallem com fer-ho pels navegadors més habituals:

INTERNET EXPLORER: s’haurien de poder obrir tots els documents PDF sense problemes.

GOOGLE CHROME: cal tenir desactivat el visor de PDF del Chrome: “Chrome PDF viewer”.

Per fer-ho, cal:

a) Obrir el navegador Chrome i a la barra de direccions escriure: chrome://plugins/ i fer ‘Enter’

b) Buscar l’entrada “Chrome PDF Viewer” i clicar sobre l’enllaç ‘Inhabilitar’

D’aquesta manera en clicar sobre un document PDF del portal web de l’Ajuntament es descarregarà automàticament i es podrà obrir immediatament.

Nota: És possible que també s’hagi d’inhabilitar el plug inAdobe PDF Viewer’, en cas que estigui instal·lat aquest altre visualitzador d’arxius PDF.

MOZILLA FIREFOX: Cal canviar la forma de visualitzar els documents PDF.

Per fer-ho, cal obrir el menú del Mozilla Firefox, anar a ‘Opcions’ i dins d”Aplicacions’ buscar el ‘Tipus de document’ PDF i canviar l’acció de : ‘Previsualitzar al Firefox’ a ‘Utilitza Adobe Acrobat’ (en el Firefox). I d’aquesta manera en clicar sobre un document PDF del portal web de l’Ajuntament, es descarregarà automàticament i es podrà obrir immediatament.

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Altres webs municipals

Idiomes

Català Castellano English