Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Actius de Salut

Associacions i entitats per a la prevenció del consum de drogues

ASAUPAM

Associació que intervé en l’àmbit de les drogues des d’una perspectiva social i comunitària, amb una clara aposta pel treball a primera línia i local.

Contacte: av. Sanatori, 13 local – Santa Coloma de Gramenet – 08923. Correu electrònic: ong@asaupam.info. Web: www.asaupam.cat Telèfon:  93.392.74.11 Xarxes socials: Instagram: @nitdia_prevencio Twitter:@asaupam

Horari: de 10h a 18h de dilluns a dijous i divendres de 10h a 15h.

Serveis i projectes actius:

  • Prevenció amb joves i famílies: tallers preventius per a joves d’ESO i post-obligatòria, espai d’atenció a famílies, tallers educatius a demanda, treballs de proximitat per a joves consumidors, suport i assessorament a joves, dispensació de material profilàctic de reducció de danys.
  • Reducció de danys: espai de consum higiènic per a persones drogodependents, distribució de material per a la punció i recollida de material contaminat, dispensació de material higiènic per a la punció, formació en la prevenció, acompanyament a les persones amb drogodependències en la seva normalització social.

Associacions i entitats per a persones amb trastorn mental

CLUB SOCIAL EL BADIU

Activitats i tallers artístics, idiomàtics, esportius i de noves tecnologies, sortides culturals i educatives dirigides a persones amb trastorn mental.

Objectius: inserció social i organització del lleure, vinculació amb la comunitat.

Contacte: Avda. Dr. Bassols, 62 . Badalona. Correu electrònic: clubbadiu@assocsmbn.org. Telèfon: 93.383.58.39 o 654.571.601. Web: assocsmbn.org. Persona responsable: Laia Gómez (coordinadora).

Horaris: de dilluns a divendres, de 10 a 13h i de 15h a 19h

Activitat dirigida a: Adults de 18 a 65 anys amb trastorn mental greu. Derivats dels centres de salut mental o altres dispositius de la xarxa de salut mental. Els equips tècnics dels serveis valoren la idoneïtat dels candidats i és requisit indispensable seguir un tractament. La persona pot sol·licitar directament l’accés al servei. 70 places disponibles.

Entitat responsable: Salut Mental Barcelonès Nord

Import: Activitat gratuïta.

GAM GRUP D'AJUDA MÚTUA EN TRASTORNS MENTALS - SANTA COLOMA DE GRAMENET I BADALONA

Espai en el qual es reuneixen setmanalment diverses persones amb trastorn mental per compartir experiències, explicar vivències i recolzar-se mutuament.

Contacte. Grup Santa Coloma de Gramenet: Centre cívic Fondo: Carrer de Wagner, 19, 08923 Santa Coloma de Gramenet Telèfon: Nuria 6020539569. Correu electrònic: gramenet@activament.org

Contacte. Grup Badalona: Av Doctor Bassols, 62 08914 Badalona. Telèfon: Daniel: 605 099 326. Correu electrònic: badalona@activament.org

Web: www.activament.org   Xarxes socials: Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Linkedin

Horaris Santa Coloma de Gramenet: Divendres, de 17 -19h

Horaris Badalona:  divendres de 17:30h a 19:00h

Activitat dirigida a: persones amb experiencia de transtorn mental.

Entitat responsable: Activament Catalunya Associació, Delegació Barcelonès Nord.

Import: Activitat gratuïta.

bètula-verd-taronja

SERVEI PRELABORAL BÈTULA

Servei social adreçat a persones amb problemes de salut mental que té per objectiu entrenar els hàbits laborals i facilitar la inserció en el mercat de treball.

Contacte: General Weyler,77 baixos, Badalona. Correu electrònic: spl@assocsmbn.org. Telèfon: 938574316 (Raquel Turull, coordinadora). Web: www.assocsmbn.org

Horaris: De dilluns a divendres de 8:00 a 15.30h

Activitat dirigida a: persones a partir de 16 anys amb diagnòstic mèdic de trastorn mental greu i vinculat a un servei de salut mental. Es pot realitzar una sol·licitud directa de la persona interessada o bé una derivació per part dels Centres de Salut Mental o de Serveis Socials.

Entitat responsable: Salut Mental Barcelonès Nord.

Import: Activitat gratuïta.

CENTRE DE SALUT MENTAL D'ADULTS 1

Centre que ofereix atenció sanitària especialitzada a persones amb problemes de salut mental, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida. El servei el presta en règim ambulatori un equip multidisciplinari de psiquiatres, psicòlegs clínics, infermers en salut mental i treballadors socials.

També ofereixen suport a l’atenció primària de salut per als trastorns mentals lleus-moderats, atenció especialitzada en trastorns mentals moderats – severs, atenció específica al risc de suïcidi, atenció a les persones amb trastorns psicòtics incipients, atenció específica a les persones amb trastorn mental, atenció a les famílies, pla de serveis individualitzats (PSI).

Contacte: C. Torrebadal – cantonada c. Rivero, Badalona. Web: bsa.cat/es/pacients/centre-de-salut-mental-d-adults-1 Telèfon: 933 891 000

Horaris: De dilluns a divendres de 8.30 a 13.30h. Dimecres i dijous: 16 a 18h.

Activitat dirigida a: majors de 18 anys derivats des d’atenció primària.

Entitat responsable: Dins del Servei de Salut Mental i Addiccions de Badalona Serveis Assistencials (BSA).

Import: Activitat gratuïta.

CLUB SOCIAL LA GINESTA

Activitats i tallers artístics, idiomàtics, esportius i de noves tecnologies, sortides culturals i educatives dirigides a persones amb trastorn mental.

Objectius: inserció social i organització del lleure, vinculació amb la comunitat.

Contacte: c. Mossèn Antón Romeu. 77 – Badalona. Web: www.assocsmbn.org. Telèfon: 93.781.99.19 – 683.39.13.48. Xarxes socials: facebook @associ.ginesta

Horaris: de dilluns a divendres de 10h a 13h i de 15h a 19h. 

Activitat dirigida a: Adults de 18 a 65 anys amb trastorn mental greu. Derivats dels centres de salut mental o altres dispositius de la xarxa de salut mental. Els equips tècnics dels serveis valoren la idoneïtat dels candidats i és requisit indispensable seguir un tractament. La persona pot sol·licitar directament l’accés al servei. 30 places disponibles.

Horari:  de dilluns a divendres i dissabtes al mati de 15.30 a 19 h

Entitat responsable: Salut Mental Barcelonès Nord.

Import: Activitat gratuïta.

PROGRAMA DE VOLUNTARIAT-MINISTERI DE COMUNITAT

Programa que facilita un punt de voluntariat actiu i comunitari, especialment dirigit a persones amb problemes de salut mental. Es realitzen activitats de voluntariat a diferents entitats socials, esportives, educatives, culturals i de lleure del territori.

Contacte: Av. Doctor Bassols, 62 , Badalona. Correu electrònic: programes@assocsmbn.org. Telèfon: 93 383 58 39 y 654 571 601 Laia Gómez (Coordinadora). Web: www.assocsmbn.org

Horaris: de dilluns a diumenge, matins i tardes

Activitat dirigida a: Adults a partir dels 18 anys i menors des dels 14 anys amb autorització paterna. Obert a la població en general i especialment a persones que pateixen problemes de salut mental. La persona pot sol-licitar directament l’accés al programa de voluntariat. L’equip tècnic del programa valorarà la idoneïtat dels candidats.

Entitat responsable: Salut Mental Barcelonès Nord

Import: Activitat gratuïta.

TREBALLS EN BENEFICI DE LA COMUNITAT

Espai d’atenció integral on es guia i s’orienta a persones amb trastorn mental que penalment han de realitzar un Treball en Benefici de la Comunitat (TBC). El Treball en Benefici de la Comunitat és una obligació penal de prestar una cooperació no retribuïda d’utilitat pública com a reparació a la comunitat d’una infracció comesa. L’activitat ajuda a normalitzar el compliment d’aquestes obligacions, des d’un entorn sociocomunitari.

Contacte: Av. Dr. Bassols, 62 , Badalona  Correu electrònic: programes@assocsmbn.org Telèfon: 93 383 58 39, 654 571 601, Laia Gómez (Coordinadora). Web: www.assocsmbn.org

Horaris: de dilluns a diumenge, matins i tardes.

Activitat dirigida a: Adults amb problemes de salut mental i penats amb realitzar un Treball en Benefici de la Comunitat (TBC). Les derivacions les realitzen les delegades judicials referents i valoren la idoneïtat dels penats conjuntament amb l’equip tècnic del programa sent requisit indispensable seguir tractament a la xarxa de salut mental.

Entitat responsable: Salut Mental Barcelonès Nord.

Import: Activitat gratuïta.

ASSOCIACIÓ ACTIVAMENT CATALUNYA / DELEGACIÓ BARCELONÈS NORD

Associació de salut mental constituïda, organitzada i dirigida per persones que van passar o estan vivint una situació de patiment psicosocial i/o amb diversitat mental. Associació que treballa en la millora de la qualitat de vida de les persones i per fer la societat més justa i inclusiva. Es realitzen grups d’ajuda mútua, tallers de contacte social, cultura accessible, equip de sensibilització comunitària, formació en temes d’empoderament, estigma, recuperació i drets.

Contacte: Badalona, seu de l’Associació Salut Mental Barcelonès Nord, Av. Dr. Bassols, 62 – 08914 Badalona. Telèfon: Daniel 605 099 326. Web: www.activament.org Correu electrònic: badalona@activament.org

Santa Coloma de Gramenet, Centre Cívic Fondo, c. de Wagner, 19 – 08923 Santa Coloma de Gramenet. Telèfon: Núria 602539569. Web: www.activament.org Correu electrònic: gramenet@activament.org 

 Xarxes socials: Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Linkedin

PROGRAMA D'ATENCIÓ INTEGRAL

Programa que ofereix un professional que realitza un acompanyament a persones amb trastorn mental per garantir la seva autonomia personal, la integració i l’accés a recursos socio-comunitaris.

Contacte: Av. Doctor Bassols, 62 , Badalona. Correu electrònic: programes@assocsmbn.org. Telèfon: 93 383 58 39 y 654 571 601 Laia Gómez (Coordinadora). Web: www.assocsmbn.org

Horaris: Dilluns i dimarts al matí

Activitat dirigida a: persones que presentin de forma consistent dificultats en àrees bàsiques de la vida diària o amb greu risc de patir aquestes dificultats a curt o mig termini. Derivats dels centres de salut mental o altres dispositius de la xarxa de salut mental. L’equip tècnic del programa valora la idoneïtat dels candidats i és requisit indispensable seguir un tractament.

Entitat responsable: Salut Mental Barcelonès Nord

Import: Activitat gratuïta.

LOGO AResolucion

ASSOCIACIÓ SALUT MENTAL BARCELONES NORD

Entitat sense ànim de lucre que té com objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i de les seves famílies. Realitzen activitats adreçades a usuaris amb trastorn mental i a la població en general, com assessorament social i jurídic en salut mental, grups d’ajuda mútua, xerrades i conferències sobre la salut mental oberts a la comunitat, tallers adreçats a famílies i usuaris oberts a la comunitat, programa Respir familiar per a cuidadors, activitats i sortides de lleure.

Contacte: Av. Dr. Bassols, 62, Badalona  Correu electrònic: administracio@assocsmbn.org  Telèfon: 93 383 58 39, 654 571 601, Laia Gómez i Cristóbal Hidalgo (Administració). Web: www.assocsmbn.org

Usuaris: Derivats dels centres de salut mental o altres dispositius de la xarxa de salut mental i social. La persona pot sol·licitar directament l’accés al servei.

Import: Quota d’associat 32 euros al trimestre.

Associacions i entitats culturals

BIBLIOTECA DE LLOREDA

Servei públic municipal obert a tota la ciutadania que ofereix accés a la informació i a la cultura mitjançant diverses activitats adreçades a tot tipus de públic: préstec documents, tallers, hores del conte…

Contacte: Avinguda de Catalunya, 56, 62, Badalona,  b.badalona.llo@diba.cat. Telèfon: 933873175 Web: badabiblios Xarxes socials: Instagram, Facebook

Accés gratuït. Per a alguns serveis cal tenir el carnet de biblioteques.

CASAL CÍVIC NOVA LLOREDA

El Casal Cívic Badalona Nova Lloreda és un espai públic obert a tothom: joves, grans, infants i entitats, on es fan diferents activitats amb l’objectiu de fomentar les aficions, el coneixement i el formar part d’un projecte col·lectiu.

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 21 h. Diumenges de 10 a 13.30 h i de 15 a 21 h

Més informació: http://ajuntament.badalona.cat/salut/602ccbadalonanovalloreda3rcicle2021-docx/

Associacions i entitats per a dones

SERVEI D'INFORMACIÓ I ATENCIÓ A LES DONES (SIAD)

El SIAD és un servei municipal específic per a les dones de Badalona. És un espai d’informació, orientació, assessorament i tractament des d’una perspectiva de gènere, destinat a les dones que pateixen problemàtiques pel fet de ser dona i/o viuen o han viscut situacions de violència masclista. El SIAD fa una escolta activa i càlida a nivell individual, grupal i comunitari i detecta situacions de violència masclista contra les dones i els seus fills/es. Ofereixen una atenció integral des de la perspectiva social, psicològica i jurídica de qualitat a les dones víctimes de violència masclista i a les que es troben en situació de risc social.

Contacte: c. Baldomer Solà 13-15, Badalona. Correu electrònic: siad@badalona.cat. Telèfon: 934832968

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14h, dijous de 16 a 19h

GRUP DE SUPORT DONES VEÏNES DE SANT ROC I LA SALUT

Espai d’acollida i socialització per a dones de diferents orígens que té un doble objectiu, generar un espai de confiança i a l’hora fomentar vincles per millorar la convivència intergeneracional i de persones de diferents procedències. Aquest projecte és el resultat d’un treball coordinat del Servei de Mediació de l’Ajuntament de Badalona amb serveis del territori i del món associatiu i està coliderat amb la Fundació SURT, el Consorci de Badalona Sud, el Pla Comunitari de La Salut. Anteriorment ha participat en ell el projecte ICI (Intervenió Comunitària Intercultural) de la Fundació de l’Obra Social de La Caixa i el Departament de Salut de l’Ajuntament. El projecte té com objectiu empoderar a les dones per a que siguin motors de canvi tant en l’esfera pública com privada.

Contacte: p. de La Plana 14, Badalona. Correu electrònic: mediacio@badalona.cat.  Telèfon: 660504144 Web: sudbadalona.wordpress.com/acerca-de

Horari: de 9 a 16h

Projecte gratuït, hi pot accedir-hi qualsevol ciutadana que tingui interés en conèixer persones d’altres països i estigui preocupada per la convivència i el civisme a la ciutat.

Associacions i entitats per a la mediació

SERVEI DE MEDIACIÓ I GESTIÓ DE CONFLICTES

Espai en el que es gestionen les divergències de forma pacífica i participativa, educant en el civisme. Es dóna resposta principalment a conflictes veïnals, però també a d’altres relacionats amb l’àmbit familiar, educatiu, associatiu, espai públic i amb activitats econòmiques Amb el procés de mediació es facilita un espai de diàleg on les parts es poden trobar i establir la comunicació, en els casos de desconeixement entre veïns, o restablir-la quan aquesta havia quedat malmesa. El procés els hi dóna la possibilitat de sortir de l’espai de confrontació i transformar el conflicte buscant junts la solucions. A més, els hi permet adquirir les eines necessàries i establir els canals de comunicació per prevenir futurs conflictes.

Serveis i projectes actius:

– Projecte comunitari de suport grup de dones veïnes de Sant Roc i La Salut

– Servei d’informació en casos de divorcis i separacions en coordinació amb el Centre de Mediació del Departament de Justícia (Generalitat)

– Projecte d’avaluació i seguiment continu a nivell quantitatiu i qualitatiu del servei en conveni amb la Diputació de Barcelona i participació en els cercles de comparació intermunicipal de la Diputació

Contacte: Ptge. de La Plana 14, Badalona Correu electrònic: mediacio@badalona.cat Telèfon: 660504144 Web: badalona.cat

Horari: de 9 a 16h

El Servei de Mediació és gratuït i universal, pot accedi qualsevol ciutadà que tingui un conflicte, no intervé en casos on hi ha hagut agressió fisica, delicte o una situació que atempti contra la seguretat de les parts.

Tallers i activitats de benestar emocional

TALLER DE RECUPERACIÓ I AUTOGESTIÓ DEL BENESTAR

Taller que té per objectiu oferir eines pràctiques per ajudar a tenir una millor salut mental i més satisfacció amb la pròpia vida.

Contacte: C. Mossèn Anton, 77  – Badalona . Telèfon: Daniel; 605 099 326. Web: www.activament.org. Correu electrònic: badalona@activament.org. Xarxes socials: Facebook , Instagram, Twitter, Youtube, Linkedin

Horaris: Cada dijous durant 12 sessions, de 17.30h a 19h.

Activitat dirigida a: tota la població. Oberta inscripció.

Entitat responsable: Activament Catalunya Associació/ delegació Barcelonès Nord, en col·laboració amb l’Associació Salut Mental Barcelonès Nord i el Projecte activa’t per la Salut Mental.

Import: Activitat gratuïta.

ASSESSORAMENT A JOVES - XARXA JOVES BARCELONÈS NORD

Assessorament a joves entre 16 i 25 anys que estan passant per una situació difícil, que han deixat els estudis, estan tristos o se senten sols.

Contacte: cal cita prèvia. Persona responsable:  Verònica. Correu electrònic: vmendez@fundacio.salutmental.org Telèfon: 657 99 00 66

Horaris: de dilluns a divendres de 10 a 14h

TALLER CONECTEM-NOS

Taller de teatre setmanal que ajuda a tenir una millor qualitat de vida i un major coneixement de nosaltres mateixos a partir de l’expressió i exploració dels moviments, sensibilitats i capacitats i la promoció de l’expressió emocional.

Contacte: Centre cívic Fondo: Carrer de Wagner, 19, 08923 Santa Coloma de Gramenet  Telèfon: Núria 6020539569 Correu electrònic: gramenet@activament.org  Web: www.activament.org. Xarxes socials: Facebook , Instagram, Twitter, Youtube, Linkedin

Horaris: dimarts, de 12h a 13:30h.

Activitat dirigida a: tota la població i a totes les edats. 30 places disponibles.

Entitat responsable: Activament Catalunya Associació, Delegació Barcelonès Nord.

Import: Activitat gratuïta.

NO VULL ESTAR SOL, TRUCA'M

Espai en el qual un grup de voluntaris del barri de Lloreda fan un acompanyament telefònic a les persones que manifesten sentiment de soledat. Aquest projecte es coordina des de la Taula de Gent Gran de Nova Lloreda.

Contacte: Telèfon: 937407036, 677260672 Correu electrònic: cgg.novalloreda@gencat.cat , mllopez@bsa.cat,  jcvega@bsa.cat

Activitat dirigida: a persones grans i amb risc d’aïllament social del barri.

Entitat responsable:  Taula de Gent Gran de Nova Lloreda

 

 

 

Import: Activitat gratuïta.

XARXAJOVES PER A JOVES AMB PROBLEMES DE SALUT MENTAL

Programa pilot d’acompanyament integral per a joves amb problemes de salut mental. Dirigit a joves amb problemes de salut mental de 16 a 25 anys i les seves famílies. Es facilita la recuperació dels adolescents i joves amb problemes de salut mental. Les accions del XarXaJoves escapen de les dinàmiques pròpies de les institucions hospitalàries, complementant així el procés terapèutic però donant un altre tipus de resposta a
l’adolescent i al seu patiment.

Dirigit a:  Joves de 16 a 25 anys que presenten problemes de socialització, de vinculació a l’àmbit sanitari, social, formatiu o de lleure, a causa de problemàtiques de salut mental siguin o no diagnosticades.

Contacte: c. Major, 67. Santa Coloma Gramenet. Correu electrònic: vmendez@fundacio.salutmental.org Telèfon: 657990066 Web: www.salutmental.org/que-fem/acompanyament-a-les-persones/xarxa-joves/ Xarxes socials: Twitter – SalutMentalCat. Instagram: barcelonesnord_xxj

Horari: De dilluns a divendres de 10 a 16h, dimarts i dimecres de 8.30h a 17.30h. Cal cita prèvia

ACOMPANYAMENT AL DOL

Espai terapèutic grupal dirigit a persones que han perdut una persona estimada que els hi suposa un malestar psicològic i emocional. L’activitat vol fer disminuir la medicalització a les persones que el dol els hi suposa una complexitat clínica.  L’activitat té una durada mínima de 6 sessions.

Contacte: ABS Nova Lloreda, sala d’actes de la planta baixa. C. av.Catalunya 62-64. Telèfon: 934603900

Horaris: divendres quincenals en dos grups de sis persones, en horari de 11 a 12.30h i de 12.30h a 14h.

Activitat dirigida: a persones a partir de 21 anys amb dol de complexitat moderada i sense patologia psiquiatrica greu o drogodependència

Entitat responsable: Badalona Serveis Assistencials (BSA)

 

XERRADES I FORMACIÓ DE SENSIBILITZACIÓ COMUNITARIA

Xerrades i formacions a col·lectius diana (com infants, adolescents, professionals, periodistes, etc….) sobre la salut mental. Sessions liderades per les mateixes persones que pateixen discriminació per motius de salut mental.

Objectiu: oferir a la societat una visió no distorsionada ni discriminatòria del què és la salut mental.

 Contacte: Av. Doctor Bassols, 62 , Badalona. Correu electrònic: badalona@activament.org o sensibilitzacio@activament.org Telèfon: Daniel: 605 099 326 o 600 687 634 . Web: www.activament.org

Xarxes socials: Facebook , Instagram, Twitter, Youtube, Linkedin

Horaris: De dilluns a diumenge, matins i tardes

Activitat dirigida a: Es realitza a mida per edat i col·lectiu

Entitat responsable: Activament Catalunya Associació / delegació Barcelonès Nord

Import: Activitat gratuïta.