Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Quart recompte de persones sense llar a Badalona, el 30 de maig de 2023

Entitats i Ajuntament fan una crida ciutadana per sumar persones voluntàries per fer possible el Recompte la nit del 30 al 31 de maig de 2023

La Taula Sense Llar de Badalona -integrada per les entitats socials Fundació Llegat Roca i Pi, Càritas Diocesana de Barcelona, Fundació Acollida i Esperança, Creu Roja del Barcelonès Nord, Fundació Mambré, Sant Joan de Déu Serveis Socials i Asaupam, i per l’Ajuntament de Badalona, representat per l’àrea de Serveis Socialsimpulsa novament un recompte de persones sense llar a la ciutat la nit del 30 al 31 de maig.

Aquest serà el quart recompte quantitatiu a la ciutat, ja que se’n van fer el 2016, el 2018 i el 2021. De fet estava previst un recompte al 2020, però la pandèmia de la covid va impedir la seva realització.

La Federació d’Associació de Veïns de Badalona (FAVB), com en anteriors recomptes, també col·labora en l’organització d’aquesta activitat de sensibilització ciutadana.

El recompte es farà de les 00h a les 02h de la matinada -la nit del dimarts 30 a dimecres 31 de maig- gràcies a la participació de les persones voluntàries. Fem una crida a apuntar-se com a voluntari/a i afegir-se als equips que sortiran a comptar persones sense llar aquella nit.

Aquest 2023, el centre d’operacions del recompte tornarà ser a la Masia de Can Banús, de la Fundació Acollida i Esperança, on es reuniran els voluntaris i voluntàries a les 22:30h del 30 de maig per rebre les darreres indicacions i poder compartir una estona al jardí de la llar residència.

El recompte és un mètode que ha estat validat arreu del món com a efectiu a l’hora de dimensionar el fenomen de les persones sense llar. Per tal de poder incidir en el disseny de les polítiques i actuacions dirigides a tractar el sensellarisme, és necessari saber quantes persones viuen al carrer als nostres municipis, al nostre país. Sense aquesta xifra, el col·lectiu de persones sense llar roman encara més en la invisibilitat, passant desapercebut per a la gran majoria de la població.

Es comptaran les persones que estiguin dormint al carrer, a bancs, portalades de botigues o edificis residencials, caixers bancaris, cotxes, etc. Aquella nit, però, també es comptarà les persones que dormen a recursos, allotjades en centres, pisos d’entitats, en pensions i habitacions de relloguer o que viuen en habitatges inadequats (ex. naus industrials). És una xifra que en els anteriors recompte del 2018 i 2021 també es va sumar i que dona la dimensió de les persones sense habitatge propi a la ciutat.

La xifra obtinguda ha de servir per a poder, d’una banda, fer visible aquests ciutadans i, de l’altra, decidir les polítiques d’acció social necessàries de manera molt més acurada.

Apunta’t per fer de voluntari/ària!

Les inscripcions per als voluntaris i voluntàries del Recompte de Persones Sense Llar 2023 es poden fer a través de:

– Pàgina web de la Taula Sense Llar de Badalona:

http://www.taulasensellarbadalona.cat/

– Enllaç al formulari d’inscripció:

https://www.taulasensellarbadalona.cat/voluntariat-recompte2023/

Badalona, 28 d’abril de 2023

twitter @AjBadalona

👥📚 El Museu de #Badalona acull l’acte d’inauguració del nou curs escolar que reuneix la comunitat educativa.
Presentació del Pla de Formació i la Guia d’activitats educatives 2023-24 i conferència El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit, d’Elisabet Aznar, directora del CESIRE

4

📋🍴🍹🍵🍾 L’Ajuntament de #Badalona impulsa una Guia de Restaurants i Eixos Comercials per promocionar el sector de la restauració, el comerç i la gastronomia local

📆 Fins al dimecres 11 d'octubre us podeu inscriure en el procés de selecció per ser un dels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana de #Badalona

👮‍♀️ 18 d’aquestes places es reserven per a dones

Inscripcions ➡️ https://badalona.convoca.online/processDetail.html?id=f5bd2717-ba1c-485d-7b43-08db2914157f&type=0

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de #Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals