Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció per reclamar la laboralitat i la millora de les condicions laborals dels repartidors i repartidores de plataformes

23/02/2022 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 22 de febrer la moció per reclamar la laboralitat i la millora de les condicions laborals dels repartidors i repartidores de plataformes.

La moció proposa els següents acords:

PRIMER

1.- Donar suport a les reivindicacions dels treballadors i treballadores que es concreten en:

• Que les empreses de plataforma digital contractin directament els repartidors i les repartidores i que cessin les contractacions en frau de llei a través d’empreses de treball temporal (ETT) i/o de logística.

• Que es reconegui als repartidors i repartidores l’antiguitat en les contractacions que ja tenien treballant a l’empresa en situació de falsos autònoms.

• Que les empreses cessin immediatament la pràctica per la qual molts treballadors i treballadores que passen a ser contractats, són acomiadats durant el període de prova, tot i fer diversos anys que reparteixen per a l’empresa.

• Que es reconeguin els descansos que estableix la llei a les persones repartidores i que les empreses de plataforma abonin la part econòmica pel desgast del vehicle, la benzina, el telèfon, la connexió a la xarxa o la roba de treball.

• Que les empreses de plataforma habilitin immediatament lavabos, fonts d’aigua i taquilles per a les seves repartidores i repartidors.

• Que es proporcioni informació sobre normativa i seguretat viària i sobre prevenció de riscos laborals i seguretat i salut laboral als seus treballadors i treballadores.

• Que les empreses disposin de protocols de prevenció contra l’assetjament sexual per a les treballadores de repartiment.

• Que el govern de la Generalitat faci complir la llei a les empreses de plataforma.

2.- Traslladar al Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent i Ramió el suport d’aquesta corporació a les reivindicacions dels riders i sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que estableix els mecanismes necessaris per l’acompliment del Reial Decret Llei 9/2021, d'11 de maig, que ha de garantir els drets laborals de les persones dedicades al repartiment dins l’àmbit de les plataformes digitals.

3.- Comunicar aquests acords a la Generalitat de Catalunya, al sindicat CCOO i a la resta d’organitzacions sindicals

La moció ha estat aprovada amb els vots favorables dels grups municipals de Junts per Catalunya, Badalona en Comú Podem, ERC-A-MES, Guanyem Badalona i el PSC i amb el vot contrari del grup municipal del Partit Popular.

Badalona, 23 de febrer de 2022

twitter @AjBadalona

👥📚 El Museu de #Badalona acull l’acte d’inauguració del nou curs escolar que reuneix la comunitat educativa.
Presentació del Pla de Formació i la Guia d’activitats educatives 2023-24 i conferència El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit, d’Elisabet Aznar, directora del CESIRE

4

📋🍴🍹🍵🍾 L’Ajuntament de #Badalona impulsa una Guia de Restaurants i Eixos Comercials per promocionar el sector de la restauració, el comerç i la gastronomia local

📆 Fins al dimecres 11 d'octubre us podeu inscriure en el procés de selecció per ser un dels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana de #Badalona

👮‍♀️ 18 d’aquestes places es reserven per a dones

Inscripcions ➡️ https://badalona.convoca.online/processDetail.html?id=f5bd2717-ba1c-485d-7b43-08db2914157f&type=0

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de #Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals