Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció per a la instal·lació de llambordins o plaques Stolpersteine en record a les persones de Badalona deportades als camps de concentració nazis

29/01/2020 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 28 de gener una moció per a la instal·lació de llambordins o plaques Stolpersteine en record a les persones de Badalona deportades als camps de concentració nazis.

La moció proposa els següents acords:

PRIMER.- Que l’Ajuntament, en col·laboració amb les entitats de la memòria històrica i les persones que han investigat el tema, actualitzi, elabori i publiqui un cens definitiu de les persones de Badalona deportades als camps nazis.

SEGON.- Que l’Ajuntament instal·li els llambordins “Stolpersteine” en record de les persones de Badalona deportades als camps de concentració nazis.

TERCER.- Que l’Ajuntament de Badalona s’aculli al programa «Europa amb els ciutadans 2014- 2020», que contempla, en el seu capítol 5.6.1, el finançament de projectes que realitzen activitats de reflexió sobre les causes i les conseqüències dels règims totalitaris en la història europea moderna i reten homenatge a les víctimes dels seus crims.

QUART.- Que l’Ajuntament promogui activitats de sensibilització entre les escoles, instituts i entitats de lleure per recordar-los i educar-los en el respecte a la vida i el rebuig a qualsevol ideologia totalitària.

CINQUÈ.- Traslladar els presents acords al Memorial Democràtic, a la Federació Catalana de Municipis, a l’Associació Catalana de Municipis, a l’Amical Mauthausen, a l’Amical Ravensburg, així com a totes aquelles associacions compromeses en la reivindicació i dignificació de les víctimes de la barbàrie nazi i feixista.

La moció s’ha aprovat amb els vots favorables dels grup municipals de Junts per Catalunya, Badalona en Comú Podem, ERC-Avancem-MES, Guanyem Badalona en Comú i el PSC.

Badalona, 29 de gener de 2020

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals