Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció de rebuig a la supressió dels Jutjats de Violència contra la Dona

26/02/2020 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 25 de febrer una moció que presenten els grups municipals Badalona en Comú Podem i Socialista de rebuig a la supressió dels Jutjats de Violència contra la Dona.

La moció proposa els següents acords:

PRIMER. – L'Ajuntament de Badalona sol·licita, al Ministeri de Justícia de l’Estat Espanyol i la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya, la no supressió i trasllat del jutjat de violència sobre la dona dels Jutjats de Santa Coloma de Gramenet a Badalona, tal com es proposa al document de “Comarcalització dels Jutjats de Violència sobre la Dona” del Tribunal de Justícia de Catalunya a data de l’1 d’octubre del 2019.

SEGON. – L'Ajuntament Badalona sol·licita a les mateixes institucions la proposta d'afavorir i augmentar els recursos i mitjans per facilitar I'accés de les víctimes de la violència de gènere a l'empara judicial, i que aquest extrem en el cas de l'àmbit judicial implica aproximar els òrgans judicials a les víctimes.

TERCER. – En el cas que s'acabi aprovant aquesta reforma de planta judicial, I'Ajuntament de Badalona es compromet a vetllar perquè les víctimes gaudeixin de la millor atenció possible i el màxim acompanyament i suport psicològic possible.

QUART. – Traslladar aquests acords de Ple al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, a la Delegació del Govern de Catalunya, al Govern de l’Estat Espanyol, als grups polítics del Congrés, Senat i Parlament de Catalunya al Col·legi de l’advocació de Barcelona i a les entitats municipalistes de Catalunya.

La moció s’ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Badalona, 26 de febrer de 2020

twitter @AjBadalona