Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’IMPO de Badalona contractarà a temps complert 128 persones en situació d’atur

14/11/2019 ::    

Les persones interessades poden inscriure’s en el programa “Treball i Formació” del 18 al 22 de novembre a les Oficines de Treball de Badalona

El Servei Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació de Badalona (IMPO) obre aquest dilluns, 18 de novembre, i fins divendres dia 22, el període d’inscripció per participar en una nova edició del programa “Treball i Formació”, que té com acció principal la contractació laboral a temps complert de 128 persones en situació d’atur i la seva formació. La data prevista per l’inici del programa és el 30 de desembre de 2019.

Les persones interessades s’han d’adreçar a les Oficines de Treball (OTG) de Badalona, situades a la plaça de Carme Guasch, 2, i al carrer d’Aribau, 11, per tal de rebre les indicacions de participació en el procés de selecció. Recordem que l’IMPO no atendrà a cap persona que no aporti el document acreditatiu de derivació de l’Oficina de Treball.

Les 128 contractacions que es faran a partir de les persones inscrites es divideixen en tres criteris:

Línia PANP (persones aturades no perceptores):

– Es contractarà a 54 persones durant un període de 6 mesos, aturades de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni de l'ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA). Serà un factor preferent per la seva contractació ser més grans de 45 anys.

– Aquesta línia inclou també la contractació de 22 persones majors de 52 anys durant un període de 12 mesos. Totes aquestes persones no poden ser perceptors de prestacions i/o subsidis per desocupació i han de ser aturats de llarga durada (persones inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya no ocupades com a mínim 6 mesos durant els 18 mesos anteriors a la data de la presentació de la corresponent oferta d'ocupació). Es contractaran prioritàriament aquelles persones que no tinguin la cotització suficient per a que se'ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin a l'edat ordinària de jubilació.

Línia PRGC (persones destinatàries de la renda garantida de la ciutadania):

– Es contractarà a 23 persones en situació d’atur durant un termini de 6 mesos.

– Altres 9 treballadors o treballadores majors de 52 anys i que estiguin a l’atur seran contractats durant 12 mesos. Per aconseguir una d’aquestes places es prioritzarà a les persones que no tinguin la cotització suficient per a que se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin a l’edat ordinària de jubilació.

Línia DONA (dones aturades):

– Es farà un contracte durant 12 mesos a 20 treballadores. Les persones seleccionades han de ser dones víctimes de violència de gènere (cap límit d’edat, ni prestació d’atur) i/o dones de més de 52 anys amb situació d’atur de molt llarga durada (dones inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya no ocupades com a mínim 12 mesos durant els 24 mesos anteriors a la data de la presentació de la corresponent oferta de treball.

El programa “Treball i Formació” inclou també una activitat formativa professionalitzadora complementària a l’experiència laboral. Aquest formació tindrà una durada aproximada d’entre 80 i 200 hores i estarà impartida durant el contracte de treball dins de l’horari laboral.

Aquest projecte està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servicio de Empleo Público Estatal – Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social i el Fons Social Europeu.

Badalona, 14 de novembre de 2019

twitter @AjBadalona