Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Les obres del nou passeig Marítim entre la platja dels Pescadors i el Torrent de Vallmajor començaran a inicis de 2024

01/04/2023 ::    

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha presentat el projecte de remodelació del passeig Marítim en el marc de la Jornada de portes obertes celebrada aquest dissabte al nou Canal Badalona

Guijarro també ha anunciat que el pròxim mes de maig es presentarà el projecte executiu de remodelació del pont del Petroli valorat en 3,2 milions d’euros

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha presentat públicament aquest dissabte, en el decurs de la Jornada de portes obertes organitzada al nou Canal Badalona, els detalls del projecte de reurbanització del passeig Marítim, en el tram comprès entre els carrers de Sant Domènec i Torrent de Vallmajor. El projecte impulsat per l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona preveu una plataforma única, l’ampliació del passeig vers la platja, la connexió dels carrils bici, l’eliminació de barreres arquitectòniques, nou arbrat, nou enllumenat i nou mobiliari.

La remodelació del passeig Marítim comprèn una superfície total de 15.170 m2 dividida en dos trams. El primer tram d’11.770 m2 va de la platja dels Pescadors fins a la Riera Canyadó, mentre el segon de 3.400 m2 va de la riera Canyadó al Torrent de Vallmajor. El pressupost previst per realitzar aquest projecte és de gairebé 6 milions d’euros. El termini previst d'execució de les obres és de 15 mesos. La previsió és que els treballs puguin començar durant el primer trimestre de 2024.

El projecte preveu realitzar la vianalització de tot aquest tram del passeig Marítim, dotant l'espai d'una nova franja d'arbrat i enjardinament i, per mitjà d'aquest, segregar funcionalment el nou carril bici plantejat al costat de la via de tren de la resta del passeig configurat en plataforma única.

L'actuació preveu la substitució de tot el paviment i enllumenant existent, creant i millorant els accessos a la platja des del passeig Marítim. També inclou la substitució del mobiliari existent. Amb aquesta intervenció es garantirà la continuïtat del carril bici existent al tram entre la Barca Maria i el Torrent de Vallmajor, amb el que hi ha a partir de la platja de Pescadors, així com la continuïtat del passeig a un sol nivell.

Dins d'aquesta actuació, es preveu també la construcció i ampliació del sistema d'escullera soterrat longitudinal, existent a altres trams del passeig, per garantir i augmentar la seva resiliència en front de la regressió que pateix la costa de Badalona pels successius temporals marítims que han anat en augment aquests darrers anys.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha afirmat que “la remodelació prevista farà que aquest tram del passeig Marítim es converteixi en un gran espai públic molt més amable per als usuaris, accessible, millor connectat i també pensat en clau d’emergència climàtica davant la regressió que pateix el litoral a causa dels temporals marítims”. “Un cop ja disposem d’aquest projecte executiu, el següent pas és licitar i adjudicar les obres. El passeig Marítim és una artèria emblemàtica que cal remodelar i dignificar perquè es tracta d’un dels eixos vertebradors de la ciutat que complementa la platja com atractiu turístic i paisatgístic”, ha afegit.

Remodelació del pont del Petroli

L’alcalde badaloní també ha anunciat que el proper mes de maig es podrà presentar el projecte executiu per remodelar el pont del Petroli, unes obres valorades en 3,2 milions d’euros.

El gener de l’any 2020, el pas del temporal Glòria va provocar danys importants al litoral badaloní i, concretament, el pont del Petroli va resultar greument afectat. El pont va patir danys a l’estructura i la desaparició de la part final de la passera que unia el pont amb la plataforma final, que també va quedar molt malmesa.

La primera estimació de la valoració per remodelar el pont va ser del mes de desembre del 2021 i xifrava aquesta actuació en un import d’1,3 milions d’euros. L’Ajuntament de Badalona va realitzar l’any 2022 un procés participatiu entre les dues opcions més fiables que tècnicament podrien suportar millor l’acció de l’onatge en situació de temporal.

Després de la inspecció feta per l’Enginyeria Reventós i de l'assaig de la UPC, la darrera valoració situa en 3.214.000 € l’import del projecte per recuperar aquest símbol de la ciutat. L'increment es dona per l'augment dels preus dels pilons i els acabats.

Badalona, 1 d’abril de 2023

twitter @AjBadalona

👥📚 El Museu de #Badalona acull l’acte d’inauguració del nou curs escolar que reuneix la comunitat educativa.
Presentació del Pla de Formació i la Guia d’activitats educatives 2023-24 i conferència El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit, d’Elisabet Aznar, directora del CESIRE

4

📋🍴🍹🍵🍾 L’Ajuntament de #Badalona impulsa una Guia de Restaurants i Eixos Comercials per promocionar el sector de la restauració, el comerç i la gastronomia local

📆 Fins al dimecres 11 d'octubre us podeu inscriure en el procés de selecció per ser un dels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana de #Badalona

👮‍♀️ 18 d’aquestes places es reserven per a dones

Inscripcions ➡️ https://badalona.convoca.online/processDetail.html?id=f5bd2717-ba1c-485d-7b43-08db2914157f&type=0

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de #Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals