Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Les instal·lacions d’aigua sanitària del Camp de futbol de Pomar es tanquen temporalment per presència de legionel·la

29/04/2019 ::    

Aquesta setmana es farà un tractament de desinfecció de xoc i en 15 dies es faran noves analítiques

Com a mesura preventiva també es tanca temporalment el sistema de reg d’aquesta instal·lació municipal

L’última inspecció sanitària realitzada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya al Camp de futbol de Pomar per a la prevenció i control de la legionel·losi ha donat positiu en aquesta instal·lació esportiva municipal, concretament en el circuit d’aigua calenta sanitària i d’aigua freda dels vestidors. Per aquesta raó, seguint els requeriments formulats per la inspecció i com a mesura preventiva, l’Ajuntament de Badalona ha decidit tancar temporalment el circuit d’aigua sanitària calenta i freda. També s’ha tancat temporalment el reg del camp de futbol ja que l’informe de l’entitat inspectora assenyala que manca un certificat de neteja i desinfecció d’aquest sistema durant l’últim any.

Com a mesura cautelar s’ha inhabilitat l’ús de les dutxes dels vestidors, i com a mesura correctora i de forma urgent aquesta setmana, l’Ajuntament de Badalona procedirà a l’aplicació de mesures pal·liatives per fer una desinfecció de xoc tal i com marca la normativa.

L’Ajuntament de Badalona ha comunicat el problema detectat a les entitats esportives usuàries d’aquest equipament i ha informat sobre les mesures adoptades per garantir la salut pública. L’Ajuntament de Badalona intentarà que les persones afectades per aquesta situació puguin fer servir els vestidors del Poliesportiu de Pomar (gestionat per la Generalitat), atenent que les dues instal·lacions esportives es troben situades una al costat de l’altra.

Recordem que en les darreres setmanes s’han efectuat diverses inspeccions sanitàries rutinàries a diferents instal·lacions esportives de la ciutat i que la setmana passada es va informar que els resultats de les analítiques portades a terme assenyalaven que s’havia detectat un positiu en legionel·la a les instal·lacions d’aigua dels vestidors del Camp de Futbol de Lloreda. Des del dimecres 24 d’abril no es poden fer servir les dutxes dels vestidors d’aquest camp i com a mesura correctora i de forma urgent, el dijous 25 es va fer una desinfecció de xoc.

Una vegada feta la desinfecció s’ha d’esperar un període mínim de 15 dies per fer una nova presa de mostres i noves analítiques per veure l’efectivitat del tractament de desinfecció realitzat. El temps mínim per obtenir els resultats de les analítiques, tal i com marca la llei, és de 15 dies.

Badalona, 29 d’abril de 2019

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals