Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Ajuntament de Badalona destina dos pisos de propietat municipal per a dones que pateixen violència masclista

12/11/2019 ::    

El consistori va adquirir el passat divendres tres nous habitatges mitjançant el dret de tanteig i retracte a favor de les administracions públiques

L’Ajuntament de Badalona disposa des del passat divendres 8 de novembre de tres immobles més per a polítiques d’habitatge. D’aquests nous immobles, dos estaran destinats exclusivament a dones víctimes de la violència masclista que necessitin un nou habitatge de manera temporal. Aquest recurs serà gestionat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Badalona (SIAD), qui derivarà els casos segons el tipus de necessitat.

L’adquisició dels tres habitatges es va fer efectiva el passat divendres, amb la signatura davant notari de l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, i representants de la propietat dels pisos (la SAREB i dues entitats financeres). Els pisos s’han adquirit mitjançant el dret de tanteig i retracte que l’Ajuntament fa a immobles procedents d’entitats bancàries i han tingut un cost total de 156.893,57 euros.

L’alcalde Pastor ha destacat la importància d’aquesta mesura per fer front des de les institucions el problema de la violència masclista i ha assegurat que el govern municipal està compromès perquè aquest recurs estigui en complet funcionament tan aviat com sigui possible. “M’haureu sentit dir en diverses ocasions que em cau la cara de vergonya quan una dona víctima de violència masclista necessita recursos d’aquest ajuntament i no podem ajudar perquè no tenim pisos disponibles. Amb aquests dos habitatges tindrem més capacitat de resposta en aquest tipus de casos. Hem de continuar lluitant contra aquesta xacra amb mesures com aquesta”, ha explicat Álex Pastor.

Segons la primera tinent d’alcalde i regidora de Drets Socials i Feminismes, Aïda Llauradó, aquesta mesura permet atendre i afavorir el procés de recuperació de dones que han patit situacions molt dures. ”Hem d’ampliar els recursos que ajudin a les dones a empoderar-se, recuperar-se del patiment i poder mirar amb optimisme el seu futur”, ha explicat la regidora.

Badalona, 12 de novembre de 2019

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals