Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La Guàrdia Urbana posa en servei un dron policial per detectar possibles infraccions del confinament

08/04/2020 ::        

Aquesta nova eina permet la visualització aèria de tot el municipi, el seguiment dels controls de trànsit i mobilitat i la vigilància preventiva d’actes delictius

Sis agents i comandaments del cos integren la nova Unitat de drons de la Guàrdia Urbana amb la certificació i l’especialització necessària per ser operadors policials de vol i radiofonistes aeris

La Guàrdia Urbana de Badalona ha incorporat l’ús d’un dron policial per actuar en situacions de crisi i emergència. La nova eina permet detectar possibles infraccions del confinament mentre duri l’epidèmia del coronavirus.

L’Ajuntament de Badalona ha agilitzat la implantació de la Unitat de drons, que ja estava planificada, per tal que la Guàrdia Urbana disposi d’una eina policial que combina les noves tecnologies d’informació i comunicació amb els avantatges d’una aeronau per actuar en situacions de crisi i emergència amb eficàcia.

En aquesta nova unitat presten servei sis agents i comandaments del cos que compten amb la certificació de Pilot i Operadors de Drons de l’Agencia Estatal de Seguretat Aérea (AESA) i amb l’especialització necessària per ser operadors policials de vol i radiofonistes aeris.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha seguit aquest dimecres les evolucions del primer vol de control policial des de la seu de la Guàrdia Urbana acompanyat pel quart tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Seguretat, Govern i Territori, Rubén Guijarro; pel superintendent de la Guàrdia Urbana, Conrado Fernández; i per altres comandaments i agents del cos.

Álex Pastor ha destacat que: “s’ha agilitzat la implantació d’aquesta nova unitat de la Guàrdia Urbana perquè en aquest període d’emergència sanitària l’ús de drons policials s’ha revelat com una eina altament eficaç per combatre la pandèmia que estem patint i tota classe d’emergències que es puguin produir”. “Aquesta nova eina ens permet millorar l’eficàcia dels recursos policials minimitzant els riscos personals”, ha afegit.

Algunes de les aplicacions més destacades de l’ús d’aquest dron policial són:

    • Visualització aèria de tot el municipi, seguiment dels controls de trànsit i mobilitat i detecció de possibles infraccions de confinament.

    • Ampliació del radi de vigilància a zones de difícil accés (línia marítima i zona de muntanya del terme municipal).

    • Reducció del temps de resposta en cas d’emergència, evitant l’exposició directa al risc per part dels agents i millor coordinació dels efectius policials.

El model de “vehicle aeri no tripulat” adquirit per l’Ajuntament de Badalona va equipat amb GPS, disposa d’una càmera termogràfica que pot gravar i combina les imatges visuals i tèrmiques en temps real, mesurant la temperatura corporal de les persones a distància. El dron està equipat amb un altaveu per donar indicacions, avisos i instruccions a la ciutadania.

La Unitat de drons de la Guàrdia Urbana, a més del servei de patrullatge aeri en coordinació amb la resta de vehicles del cos, pot efectuar funcions de control aeri del trànsit, vigilància preventiva d’actes delictius, control de concentracions de persones, localització i rescat de persones en cas d’accident, catàstrofe o emergència (vigilància a les platges, intervenció en esfondraments d’edificis, incendis …). També pot realitzar tasques de vigilància d’infraestructures crítiques, reacció en cas d’atemptat terrorista i tot un seguit d’actuacions operatives que racionalitzen i augmenten l’eficàcia dels recursos policials minimitzant els riscos personals.

Aquest dron està també capacitat per efectuar vols nocturns, control de vies d’evacuació en cas d’emergència humanitària, accessos de vehicles, seguiment i monitorització d’autors de presumptes fets delictius i control d’incidències sanitàries ( assistències urgents a la via pública, etc ).

Els responsables policials han explicat que s’ha dissenyat un estudi de seguretat operacional per integrar en l’estructura del cos la nova unitat, amb protocols d’actuació per a les diferents incidències operatives i gestió de crisi, i per tal que la nova eina compleixi tots els requisits legals i de respecte cap als drets fonamentals de les persones, amb el convenciment que aquest instrument pot contribuir de manera eficaç a salvar vides humanes en l’actual escenari.

Badalona, 8 d’abril de 2020

twitter @AjBadalona

👮‍♀️👮 #Badalona incorpora vint-i-tres nous agents al cos de la Guàrdia Urbana

L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, els ha lliurat aquest divendres les credencials a la plaça de Trafalgar del barri de Llefià en un acte obert a la ciutadana

4

L’alcalde de #Badalona, @Albiol_XG, inaugura la sala immersiva EMOTIVA al Centre Sociosanitari El Carme. L'equipament permet l’abordatge no farmacològic de la malaltia d’Alzheimer i altres demències
Més ℹ️▶️https://ajuntament.badalona.cat/noticies/lalcalde-de-badalona-inaugura-la-sala-immersiva-emotiva-al-centre-sociosanitari-el-carme/

4

🫒 En marxa les activitats del cicle de tardor de la Jugatecambiental als parcs de Can Solei i de Ca l’Arnús i al parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric de #Badalona

ℹ️ http://ajuntament.badalona.cat/noticies/en-marxa-les-activitats-del-cicle-de-tardor-de-la-jugatecambiental-als-parcs-de-can-solei-i-de-ca-larnus-i-al-parc-del-torrent-de-la-font-i-del-turo-de-lenric-de-badalona/

4

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals