Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La Guàrdia Urbana de Badalona presenta el primer dron que ajudarà al control de les ocupacions

13/08/2020 ::    

L’aparell també realitzarà altres tasques de prevenció, informació o suport als diferents serveis d’emergència

La Guàrdia Urbana de Badalona disposa a partir d’avui d’un dron per controlar les ocupacions d’immobles que es produeixin a la ciutat.

Aquest dijous l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat de la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència de l’Ajuntament de Badalona, Irene González, han presentat aquest vehicle aeri no tripulat i reutilitzable governat per control remot o per un programa de vol que ajudarà als agents de la Guàrdia Urbana a realitzar tasques de control de les ocupacions il·legals.

L’aparell, d’última generació, té una autonomia de vint-i-cinc minuts i permet controlar la ciutat des de l’aire ja que pot recórrer cinc quilòmetres. A més disposa d’una càmera termogràfica, una càmera nocturna, i un altaveu que permet enviar missatges a la ciutadania.

La presentació del dron es produeix després de l'increment de les ocupacions que hi ha hagut a Catalunya, que, segons dades del Ministeri de l’Interior, és la comunitat més afectada enguany per aquest delictes.

L’aparell també tindrà altres usos com ara el rescat de persones desaparegudes a la serralada, el control d’aforament a les platges o en llocs on es celebrin actes culturals o socials, control del trànsit, la prevenció o identificació d’incendis o el suport a altres serveis d’emergències.

Segons l’alcalde “amb aquesta nova adquisició la Guàrdia Urbana fa un salt qualitatiu important en la seguretat de la ciutat i es vol donar una resposta a l’incivisme, a la convivència i a la delinqüència de la ciutat mentre ens dotem d’altres elements i recursos per poder lluitar contra aquesta delinqüència i l’ocupació il·legal a Badalona”.

Badalona, 13 d’agost de 2020

twitter @AjBadalona

👥📚 El Museu de #Badalona acull l’acte d’inauguració del nou curs escolar que reuneix la comunitat educativa.
Presentació del Pla de Formació i la Guia d’activitats educatives 2023-24 i conferència El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit, d’Elisabet Aznar, directora del CESIRE

4

📋🍴🍹🍵🍾 L’Ajuntament de #Badalona impulsa una Guia de Restaurants i Eixos Comercials per promocionar el sector de la restauració, el comerç i la gastronomia local

📆 Fins al dimecres 11 d'octubre us podeu inscriure en el procés de selecció per ser un dels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana de #Badalona

👮‍♀️ 18 d’aquestes places es reserven per a dones

Inscripcions ➡️ https://badalona.convoca.online/processDetail.html?id=f5bd2717-ba1c-485d-7b43-08db2914157f&type=0

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de #Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals