Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

La Guàrdia Urbana de Badalona posa en marxa una campanya de control de l’ús dels vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics

08/02/2022 ::            

L’objectiu és conscienciar els usuaris de la necessitat de fer un ús responsable i de les conseqüències de l’incompliment de les normatives

La Guàrdia Urbana intensifica des d’aquest dimarts la vigilància de l’ús a la ciutat dels vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics. S’ha posat en marxa una campanya de control amb l’objectiu de conscienciar els usuaris de la necessitat de fer un ús responsable d’aquest mitjà de transport i de les conseqüències de l’incompliment de la normativa establerta.

Recordem que els vehicles de mobilitat personal tenen prohibit, entre altres, circular per les voreres i zones de vianants. Els seus conductors no poden usar cascos o auriculars connectats a aparells receptors o reproductors de so ni fer servir telèfons mòbils. No poden superar els 25 km/hora i alguns dels vehicles han d’estar assegurats depenent del model. També tenen l’obligació de portar enllumenat o peces reflectants.

La campanya té un caràcter preventiu, informatiu i també d’aplicació de la normativa establerta en matèria de circulació que preveu sancions d’entre 80 i 200 euros depenent de la infracció comesa. Els conductors de vehicles de mobilitat personal també estan obligats a sotmetre’s a les proves per a la detecció de les taxes d’alcoholèmia i de presència de drogues. En aquest cas i en funció del resultat, la sanció pot arribar a un import de 1.000 euros.

La Guàrdia Urbana, en el marc de les seves competències de control i vigilància del trànsit a les vies urbanes, realitzarà controls aleatoris per tota la ciutat durant els pròxims dies i en tots els torns de servei. Els controls aniran a càrrec preferentment de la Unitat de Mobilitat i de la Divisió de Proximitat. Alhora, els agents que patrullen diàriament per la ciutat també prestaran la màxima atenció durant la campanya que avui ha començat. Aquest dimarts el punt de control s’ha situat al carrer de Francesc Layret, a l’alçada del carrer Jaume Borràs.

El regidor de Govern i Seguretat Ciutadana, Christian Carneado, ha explicat que la campanya té com a finalitat conscienciar la ciutadania, vigilar el comportament en la conducció i el compliment de la normativa i denunciar les infraccions que es detectin. “És important dur a terme campanyes de control d’aquest tipus, però encara tenim una assignatura pendent, ja que l’Ajuntament de Badalona no disposa d’una ordenança pròpia que reguli els criteris de circulació dels vehicles de mobilitat personal. Estem treballant perquè aquesta ordenança sigui una realitat en els pròxims mesos”, ha afirmat el regidor.

Badalona, 8 de febrer de 2022

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals