Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

El Festival Blues & Ritmes de Badalona tanca amb gairebé el 100% d’assistència en els concerts programats

30/03/2021 ::

El Festival es reafirma en la seva singularitat portant artistes poc vistos a casa nostra i amb una aposta decidida per les músiques d’arrel i les sonoritats africanes

Després de ser un dels primers festivals en haver de ser suspesos al març del 2020, el Festival Blues & Ritmes 2021 ha vençut incerteses i les dificultats pròpies de qui programa en temps de pandèmia, per portar a Badalona, una vegada més, artistes poc habituals en els circuits musicals del nostre país.

L’edició d’aquest any del Festival, prevista en un inici del 19 al 28 de març, va haver d’avançar la seva cloenda al passat divendres 26 de març a causa de la cancel·lació d’última hora del concert de l’artista californiana resident al Regne Unit, Jesca Hoop, que no va poder viatjar a Badalona per l’actual context global de Pandèmia. Programar artistes internacionals era un repte i un risc assumit per l’organització del Festival que, tot i no poder finalment portar a Badalona una d’aquelles sorpreses musicals inclassificables i trencadores pròpies de cada edició del Blues & Ritmes com hauria estat Jesca Hoop, sí que ha tingut la sort de poder comptar amb les figures internacionals d’Ian Siegal i Luke Winslow-King i amb dos talents locals coneguts en l’àmbit internacional com Aziza Brahim i Joana Serrat.

Quatre grans noms del blues, del folk i de la música nord-americana i africana d’arrels, que van actuar els dies 19, 20, 21 i 26 de març al Teatre Zorrilla de Badalona arribant a omplir, entre tots ells, el 95% de l’ocupació permesa al teatre, que ara mateix és del 50%. Penjar el sold out pràcticament en els quatre concerts era un escenari que poc s’imaginava Guillem Vidal, codirector artístic del Festival, quan a la tardor del 2020 començava a preparar, amb força incertesa i més tard de l’habitual, juntament amb l’altre codirector, en Jordi Pujol, aquesta edició del Festival. “Ens hem trobat amb un públic amb moltes ganes i amb uns artistes amb molta set d’actuar, de tornar a pujar dalt els escenaris i fer allò que més els agrada fer que és tocar i cantar. Es nota que hi havia una necessitat emocional d’anar de concert després de tant temps sense poder gaudir de la música en directe”, ha explicat Vidal.

El Festival suma a Joana Serrat, Ian Siegal i Luke Winslow-King a la llista de noms que han passat pel Blues & Ritmes en aquests més de trenta anys que porta el Festival a la ciutat de Badalona. Aziza Brahim, que va cloure el Festival el passat divendres 26 de març amb un commovedor i reivindicatiu concert al Teatre Zorrilla, ja forma part d’aquest patrimoni musical de la ciutat, després de protagonitzar un impactant concert inaugural l’any 2016.

El Festival es reafirma, així, en la seva singularitat portant artistes poc vistos a casa nostra i amb una aposta decidida per les músiques d’arrel i les sonoritats africanes. Un Festival de pocs plats però molt gustosos, com el definia el periodista Jordi Martí, que segueix amb la voluntat de dinamitzar i enriquir l’activitat musical al nostre país programant artistes que giren amb certa regularitat per Europa, però que en canvi els costa trobar un espai que els programi a casa nostra. Una porta oberta a gaudir i descobrir talents musicals d’arreu del món.

Blues & Ritmes

El Blues & Ritmes va ser un dels primers festivals de la Península a programar blues i músiques del món. Eclèctic per definició, el festival dóna cabuda a tota mena d’estils, des del soul al blues, passant per l’anomenada world music, amb una atenció a les músiques d’arrels i les sonoritats afroamericanes. Avui és un dels festivals amb més prestigi de l’Estat en aquests estils musicals i en el seu currículum d’actuacions, primer a Can Solei i després als teatres Zorrilla i Principal de Badalona (ara Teatre Margarida Xirgu), hi figuren artistes com Albert King, Screamin’ Jay Hawkins, George Clinton, Booker T & The MGS, Rosanne Cash i Randy Newman.

Badalona, 29 de març de 2021

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals