Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Dissabte 6 d’abril es presenta, al port de Badalona, la Biomarató-City Nature Challenge 2019 en el marc de la Fira Inicia’t

01/04/2019 ::        

La Biomarató-City Nature Challenge és una competició amistosa entre més cent seixanta ciutats de tot el món que té la voluntat de trobar el màxim nombre d’espècies per copsar la biodiversitat a l'entorn urbà

El dissabte 6 d'abril, a les 17.45 hores, a la Carpa dels Oficis al port de Badalona i dins la Fira Inicia't, es farà una xerrada per presentar la Biomarató – City Nature Challenge 2019, on Badalona hi tindrà un paper destacat.

La xerrada anirà a càrrec del científic Jaume Piera, de l’Institut de Ciències del Mar, que parlarà de l’interès i les necessitats dels sistemes participatius d’observació del mar mitjançant la ciència ciutadana i farà una introducció de com s’hi pot participar. Per altra banda, la professora Andrea Comaposada, d’Anèl·lides, serveis ambientals marins, explicarà el funcionament i logística a l’aigua de la Biomarató marina, el perquè i l’objectiu de realitzar-la, i la rellevància de donar a conèixer les espècies del litoral de Badalona per tal de poder-les conservar.

Per tenir més informació sobre la Biomarató marina a Badalona i a l’àrea metropolitana de Barcelona poden consultar a:

https://anellides.com/serveis/comunicamar/biomarato/

La Biomarató – City Nature Challenge 2019 se celebrarà del 26 al 29 d'abril. Es tracta d’una competició fotogràfica amistosa on cent seixanta-tres ciutats de tot el món dels cinc continents hi participen de manera simultània amb l’objectiu de fotografiar el màxim d’organismes possibles per tal de copsar-ne la biodiversitat i, així, trobar el màxim nombre d’espècies a l’entorn urbà. La ciutat guanyadora serà la que aconsegueixi fer més observacions, trobar més espècies diferents i animar a més participants entre el 26 i el 29 d'abril.

En aquest enllaç hi ha la llista de les ciutats que hi participen:

http://citynaturechallenge.org/city-list-2019/

Enguany Badalona participa d’una manera destacada a la Biomarató fent especial esment en la biodiversitat marina organitzant quatre sortides d’esnòrquel a la platja de Badalona (amb inscripció prèvia) per tal de fotografiar tots els animals i plantes marines possibles. La seu de la Biomarató marina serà l’Escola del Mar.

A la Biomarató – City Nature Challenge 2019 no es deixarà de banda la part terrestre on, a la serralada de Marina i dins la festa "La primavera a la Serralada de Marina" que es celebrarà a Can Miravitges, es farà un tèsting fotogràfic. També, des de les respectives ‘jugatecambientals’ del Parc de Can Solei i de Ca l'Arnús i la del parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric, es faran tèstings fotogràfics per tal d’assolir el màxim d'imatges de la biodiversitat urbana de Badalona.

Les fotografies que es realitzin s’han de pujar a la plataforma ciutadana Natusfera del projecte Biomarató – City Nature Challenge 2019 amb el propòsit d'identificar les espècies fotografiades i aportar noves dades al coneixement de la biodiversitat. Els tèstings fotogràfics tenen com a objectius aportar dades per a la ciència, la divulgació i la conservació i han esdevingut una de les millors maneres d'apropar la població al coneixement del medi i, alhora, és una manera respectuosa d'atansar-se a la natura i de gran valor didàctic.

Per a més informació, aquest és l’enllaç de Natusfera:

https://natusfera.gbif.es/?locale=ca

Qualsevol persona que es registri hi pot penjar, durant tot l’any, imatges dels organismes que ha fotografiat.

Badalona, 1 d’abril de 2019

twitter @AjBadalona