Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Declaració institucional amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones: “Per un futur radicalment igualitari”

26/02/2020 ::    

Al Ple de l’Ajuntament de Badalona del dimarts 25 de febrer de 2020 s’ha llegit una Declaració institucional amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, sota el lema “Per un futur radicalment igualitari”. El text de la Declaració és el següent:

És innegable que ens trobem immerses en un nou cicle del moviment feminista a nivell mundial. L’aturada internacional de dones proposada pel 8 de març de 2017 ha marcat un precedent, implicant a més de 50 països i promovent mesures fins ara impensables i altament transformadores. Diferents països han incorporat a l’agenda política la justícia reproductiva, la igualtat laboral i la dignitat salarial, la sostenibilitat de la vida, i les polítiques feministes s’han escampat arreu com una taca d’oli poderosa i lila.

La present mobilització a nivell mundial es troba actualment davant d’un moment crucial en què la comunitat internacional, aquest any 2020, celebra el vint-i-cinquè aniversari de la Quarta Conferència Mundial de les Dones i de l’adopció de la Declaració i Plataforma d’Acció de Beijing, constituint-se per part de més de 187 països el programa més visionari per l’apoderament de les dones i les nenes en tot el món. Alhora, ens trobem davant el cinquè aniversari dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, que posa la igualtat de gènere en el centre del desenvolupament sostenible. Ara bé, la realitat que ens envolta ens ensenya que encara tenim molt camí per recórrer atès que el canvi real és desesperadament lent per a la majoria de dones i nenes del món.

En el marc d’aquestes commemoracions, i reprenent els eixos d’actuació de Beijing, des de les institucions públiques volem construir una societat on tothom pugui gaudir dels mateixos drets i oportunitats, on dones i homes rebin idèntic salari per un treball d’igual valor, on puguem gaudir d’espais públics i privats lliures de violències, on siguem justament reconegudes i representades i existeixi una redistribució sostenible i equitativa dels recursos, on els homes i nens no siguin educats en masculinitats opressives, i en definitiva, on posem al centre la vida.

Al món local, com sempre, capdavanteres en atendre les necessitats més immediates i palpadores de les realitats quotidianes, hem començat a aplicar mesures radicals. Perquè com va dir l’Àngela Davis “el feminisme és la idea radical que sosté que les dones som persones”.

I, en un moment com l’actual, en què assistim a un avenç de l’extrema dreta, des dels nostres pobles i ciutats hem d’alçar la veu i articular una resposta implacable que sigui capaç de vèncer el seu discurs tòxic ple de falsedats, tal com hem fet les dones en altres moments de la història. Perquè com deia Simone de Beauvoir ”No oblideu mai que bastarà una crisi política, econòmica o religiosa perquè els drets de les dones tornin a ser qüestionats. Aquests drets mai no es donen per adquirits, heu de romandre vigilants tota la vostra vida”.

Som conscients que el repte de redibuixar l’actual sistema social i cultural, que buida de continguts un seguit de drets fonamentals, només serà assolible mitjançant l’articulació de polítiques transformadores, feministes i interseccionals que provinguin i es despleguin al territori a través del diàleg i el treball continuat amb les entitats feministes, els moviments socials i la societat civil.

És l’hora que la igualtat sigui una realitat. Sabem que la lluita és llarga perquè volem arribar lluny, però també perquè venim de lluny!!

Badalona, 26 de febrer de 2020

twitter @AjBadalona

👥📚 El Museu de #Badalona acull l’acte d’inauguració del nou curs escolar que reuneix la comunitat educativa.
Presentació del Pla de Formació i la Guia d’activitats educatives 2023-24 i conferència El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit, d’Elisabet Aznar, directora del CESIRE

4

📋🍴🍹🍵🍾 L’Ajuntament de #Badalona impulsa una Guia de Restaurants i Eixos Comercials per promocionar el sector de la restauració, el comerç i la gastronomia local

📆 Fins al dimecres 11 d'octubre us podeu inscriure en el procés de selecció per ser un dels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana de #Badalona

👮‍♀️ 18 d’aquestes places es reserven per a dones

Inscripcions ➡️ https://badalona.convoca.online/processDetail.html?id=f5bd2717-ba1c-485d-7b43-08db2914157f&type=0

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de #Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals