Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona tanca els accessos de vehicles a la Serralada de Marina davant l’onada de calor i el risc d’incendis forestals

15/07/2022 ::    

L’alcalde Rubén Guijaro ha signat un decret prohibint la circulació de vehicles de motor i decretant el tancament de pistes forestals i camins

La Generalitat de Catalunya ha activat el Pla Alfa 3 a 270 municipis que comporta les restriccions d’activitats a l’aire lliure

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha signat aquest matí un decret pel qual s’aprova el tancament de les pistes forestals i camins d’accés a la Serralada de Marina mentre estigui activat el Pla Alfa 3 de la Generalitat de Catalunya davant l’onada de calor i l’elevat risc d’incendis forestals.

El decret prohibeix la circulació de vehicles de motor a la Serralada de Marina excepte per a les persones que resideixen o treballen o son usuàries de les activitats agrícoles a les ubicacions detallades, per als vehicles de servei i per als vehicles que volen accedir als aparcaments de les activitats de restauració.

Resten tancats els següents accessos:

1. Camí d’accés al monestir de Sant Jeroni de la Murtra

2. Camí del Mas Oliver o de les dues pedres

3. Camí d’accés al Bosc d’en Vilaró

La Guàrdia Urbana ha preparat un dispositiu especial a la Serralada de Marina amb patrullatge pel terreny i amb la utilització del servei d’un dron forestal per controlar el compliment del decret.

Badalona dins del Pla Alfa 3

L'onada de calor i el risc d'incendi que viu Catalunya ha obligat el Departament d’Interior de la Generalitat a activar el Pla Alfa 3 que comporta l’aplicació de diverses restriccions que afecten 275 municipis de 20 comarques. Les afectacions s’apliquen des d’avui divendres fins al pròxim dimarts 19 de juliol.

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal. Davant d’aquest escenari d’altes temperatures, es consideren necessàries les següents mesures i recomanacions que ajudin a evitar els efectes de l’onada de calor i l’alt risc d’incendis:

● Se suspenen les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a algun nucli habitat o població.

● Es restringeixen les activitats dels casals, colònies i estades esportives a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi.

● Es suspèn l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores. S’exceptua la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l’alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d’arròs.

● Es suspenen les obres, no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit, a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes.

● Es restringeix l’ús d’eines (bufadors, serres radials, etc. a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si per motius de força major s’han d’utilitzar, cal que sigui comunicat a agents rurals per establir mesures de seguretat.

● Es limita la circulació motoritzada en el medi natural (s’exceptuen residents i activitats que per la seva naturalesa siguin inajornables).

També s’ha fet el tancament de 9 massissos: Montgrí, Cap de Creus, l’Albera, les Gavarres, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i Ubach.

Es recomana a totes les persones que resideixen o transiten per Catalunya l’aplicació d’aquestes mesures arreu del territori. Cal tenir en compte que la situació de perill es produeix a les portes del cap de setmana i afecta especialment zones turístiques i de segones residències. Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania en general que extremin les precaucions per evitar el risc d’incendi forestal:

En aquest sentit, es recorda que:

● Hi ha la prohibició d’encendre foc i de fer llançament de coets, altres artefactes pirotècnics voladors i qualsevol element de foc que es pugui enlairar.

● No llençar burilles.

● És molt importat trucar al 112 si es veu una columna de fum.

Consells davant la calor

● Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.

● Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment a les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.

● Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.

● Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.

● Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.

● Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar com a mínim un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic on hi hagi aire condicionat.

● Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. Recordeu mantenir en tot moment les mesures de seguretat i higiene atesa la situació de pandèmia (distància, mans i mascareta si escau).

● Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

Badalona, 15 de juliol de 2022

twitter @AjBadalona

👥📚 El Museu de #Badalona acull l’acte d’inauguració del nou curs escolar que reuneix la comunitat educativa.
Presentació del Pla de Formació i la Guia d’activitats educatives 2023-24 i conferència El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit, d’Elisabet Aznar, directora del CESIRE

4

📋🍴🍹🍵🍾 L’Ajuntament de #Badalona impulsa una Guia de Restaurants i Eixos Comercials per promocionar el sector de la restauració, el comerç i la gastronomia local

📆 Fins al dimecres 11 d'octubre us podeu inscriure en el procés de selecció per ser un dels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana de #Badalona

👮‍♀️ 18 d’aquestes places es reserven per a dones

Inscripcions ➡️ https://badalona.convoca.online/processDetail.html?id=f5bd2717-ba1c-485d-7b43-08db2914157f&type=0

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de #Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals