Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona ret homenatge a la tasca humanitària dels voluntaris i voluntàries de Proactiva Open Arms

L’ONG, fundada a Badalona, ha rescatat del mar més de 60.000 persones des del 2015

L’Ajuntament de Badalona ha ofert avui al saló de plens un acte de reconeixement als voluntaris de l’organització de salvament marítim badalonina Proactiva Open Arms per la seva tasca humanitària. Durant l’homenatge s’ha fet entrega als representants de l’ONG de la Venus de Badalona, el màxim reconeixement de la ciutat.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde accidental de Badalona i regidor de l’Àmbit de Govern i Territori, Rubén Guijarro, de la primera tinent d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Drets Socials i Feminismes, Aïda Llauradó i una representació dels regidors i les regidores del consistori, així com del coordinador d’operacions al mar i cap de missions del vaixell Open Arms, Gerard Canals, i una representació de voluntaris i voluntàries de l’ONG.

Segons dades d’Open Arms, des del mes de setembre del 2015 fins al passat mes de gener han aconseguit salvar 60.515 vides “donant a aquestes persones l’oportunitat d’arribar a terra ferma després d’emprendre el viatge més perillós de les seves vides en mar obert”.

L’alcalde accidental de Badalona, Rubén Guijarro, ha destacat d’Open Arms el seu “alt grau d’organització i d’eficàcia” posant en relleu que “el treball de les persones voluntàries és una eina potent d’acció social, d’ajuda i solidaritat; però també és un mecanisme de participació i, per això, d’enriquiment del teixit social que fa a una societat, més madura i sana, més humanitzada, i fins i tot més democràtica”.

Per la seva banda la regidora de l’Àmbit de Drets Socials i Feminismes, Aïda Llauradó, ha assenyalat que “és un orgull per a Badalona la tasca solidària desenvolupada per Open Arms, que a més de salvar vides, serveix com a testimoni de les injustícies presents a la nostra societat”. Llauradó ha indicat que l’exemple que donen les persones voluntàries “ens obliga a reflexionar sobre la gran responsabilitat que tenim les administracions per posar fi a les discriminacions i dificultats que pateixen les persones nouvingudes”. En aquest sentit, la regidora ha mostrat el compromís del consistori de treballar amb l’ONG en projectes per sensibilitzar la ciutadania i la voluntat de col·laborar en la remodelació del vaixell Open Arms.

Finalment, Gerard Canals, cap de missions del vaixell Open Arms, ha remarcat que “la tasca de les persones voluntàries és imprescindible i ha permès que la nostra organització hagi crescut de la manera que ho ha fet i que avui puguem assumir missions de rescat tan ambicioses”. Canals ha volgut agrair a Marina Badalona “les facilitats que ofereix a l’ONG per treballar al port de la ciutat” i ha demanat al consistori que intercedeixi perquè Open Arms “pugui ampliar les seves oficines al port i pugui tenir una seu permanent i de referència a Badalona”.

Badalona, 11 de febrer de 2020

twitter @AjBadalona

👥📚 El Museu de #Badalona acull l’acte d’inauguració del nou curs escolar que reuneix la comunitat educativa.
Presentació del Pla de Formació i la Guia d’activitats educatives 2023-24 i conferència El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit, d’Elisabet Aznar, directora del CESIRE

4

📋🍴🍹🍵🍾 L’Ajuntament de #Badalona impulsa una Guia de Restaurants i Eixos Comercials per promocionar el sector de la restauració, el comerç i la gastronomia local

📆 Fins al dimecres 11 d'octubre us podeu inscriure en el procés de selecció per ser un dels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana de #Badalona

👮‍♀️ 18 d’aquestes places es reserven per a dones

Inscripcions ➡️ https://badalona.convoca.online/processDetail.html?id=f5bd2717-ba1c-485d-7b43-08db2914157f&type=0

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de #Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals