Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona participa per primera vegada a la Mobile Week Catalunya que vol apropar a la ciutadania els canvis que porten les novetats tecnològiques

17/05/2021 ::                

Divuit municipis catalans participen en aquesta edició que tindrà lloc des del 5 fins al 10 de juliol

Mobile World Capital Barcelona i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya han presentat avui al Palau Reial de Pedralbes de Barcelona el contingut de la Mobile Week Catalunya 2021, que, en aquest tercer any d’existència, arriba a 18 territoris catalans. Badalona s’ha incorporat en aquesta nova edició. Durant una setmana diverses activitats es dedicaran a apropar la tecnologia a la ciutadania a través d’activitats gratuïtes que combinen el format presencial i digital i que es celebrarà, en el cas de Badalona, del 5 a l’10 de juliol.

La presentació ha comptat amb la intervenció del Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que ha volgut “fer un reconeixement especial als alcaldes i alcaldesses, als municipis i les comarques que han entès que la tecnologia, és un accelerador del progrés. Un aliat imprescindible en la millora de les seves viles i ciutats”. Puigneró també ha remarcat que “la tecnologia, avui, pot permetre millorar i molt, la governança de les ciutats, però també desenvolupar una nova economia digital que permeti crear oportunitats i arrelar-nos en el territori”.

En representació de Badalona han participat a la presentació d’aquesta edició de la Mobile Week Catalunya la regidora de l’Àrea de Projecció de Ciutat, Comunicació i Turisme de l’Ajuntament de Badalona, Rosa del Amo, i el president i el secretari de l’Associació Restarting Badalona, Ferran Falcó i Oriol Fernández, respectivament.

Els representants dels territoris han destacat les activitats, en forma de tallers, conferències i taules rodones, que tindran lloc als seus territoris durant aquest estiu. En total, 5 municipis de la demarcació de Barcelona (Badalona, Mataró, Terrassa, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú); 5 de la Catalunya Central (Vic, Manresa, Igualada, Centelles i Rupit); 4 de la demarcació de Girona (Girona, Figueres, Llagostera i Riudellots de la Selva); 2 de Lleida (Lleida i Mollerussa); 1 de l’Alt Pirineu (La Seu d’Urgell) i la comarca de les Terres de l’Ebre (Ribera d’Ebre) formaran part de l’edició 2021 de Mobile Week Catalunya.

Destaquen especialment els territoris de Badalona, Terrassa, Manresa, Rupit, Figueres, Llagostera, La Seu d’Urgell i Centelles, els 8 municipis que s’incorporen per primera vegada a la Mobile Week Catalunya.

Cirurgia amb realitat augmentada a Badalona

Pel que fa a les activitats més destacades de la Mobile Week Catalunya d’aquest estiu, cada territori ha volgut assenyalar quina serà la seva aposta forta per aquest any. Així, a Badalona es presentaran, entre d’altres activitats, un taller des d’on formaran els cirurgians del futur mitjançant la realitat augmentada; es debatrà sobre intel·ligència artificial en el desenvolupament de les ciutats; sobre la utilització de la robòtica per a persones amb alta dependència i en l’àmbit de la salut o tindrà lloc una conferència sobre com millorar la mobilitat amb la inclusió de la tecnologia integrant tots els serveis i proveïdors de transport públic.

La regidora de l’Àrea de Projecció de Ciutat, Comunicació i Turisme, Rosa del Amo, ha explicat que una de les prioritats del Govern de Badalona és participar en esdeveniments punters perquè a la ciutat hi ha un gran potencial que s’ha d’explicar, estimular i impulsar. “Durant tres dies juntament amb l’Associació Restarting Badalona hem elaborat un programa per a tots els públics per tal que els veïns i veïnes puguin participar i per demostrar que com a ciutat tenim molt a dir en el món de la tecnologia”.

Agenda d’activitats a Badalona: https://mweek.com/badalona/

Calendari d’activitats per tots els públics

En aquesta edició de la Mobile Week Catalunya hi ha tres temàtiques principals molts enfocades a cobrir les necessitats i inquietuds de la ciutadania: la protecció de la nostra privacitat i dades a Internet, les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis. El Family Day és una altra de les novetats d’aquest any, una aposta per aprendre sobre tecnologia en família a través de l’entreteniment. Es tracta d’una jornada amb una programació especial per a què nens i nenes i les seves famílies puguin formar-se d’una forma dinàmica i divertida.

Durant les setmanes del 21 al 27 de juny i del 5 a l’11 de juliol, els 18 territoris de tota Catalunya impulsaran l’empoderament i alfabetització digital dels seus ciutadans, plantejant diferents espais de reflexió i participació que permetran adquirir eines i coneixements per afrontar el nostre present digital més informats i capacitats.

Badalona, 17 de maig de 2021

twitter @AjBadalona

👮‍♀️👮 #Badalona incorpora vint-i-tres nous agents al cos de la Guàrdia Urbana

L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, els ha lliurat aquest divendres les credencials a la plaça de Trafalgar del barri de Llefià en un acte obert a la ciutadana

4

L’alcalde de #Badalona, @Albiol_XG, inaugura la sala immersiva EMOTIVA al Centre Sociosanitari El Carme. L'equipament permet l’abordatge no farmacològic de la malaltia d’Alzheimer i altres demències
Més ℹ️▶️https://ajuntament.badalona.cat/noticies/lalcalde-de-badalona-inaugura-la-sala-immersiva-emotiva-al-centre-sociosanitari-el-carme/

4

🫒 En marxa les activitats del cicle de tardor de la Jugatecambiental als parcs de Can Solei i de Ca l’Arnús i al parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric de #Badalona

ℹ️ http://ajuntament.badalona.cat/noticies/en-marxa-les-activitats-del-cicle-de-tardor-de-la-jugatecambiental-als-parcs-de-can-solei-i-de-ca-larnus-i-al-parc-del-torrent-de-la-font-i-del-turo-de-lenric-de-badalona/

4

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals