Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona commemora aquest dijous 25 de novembre el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb un acte de ciutat

24/11/2021 ::

L’acte se celebrarà a les 17.30 hores a la plaça de la Vila i inclourà la lectura d’un manifest i la representació d’una performance per part de la Federació de Dones de Badalona

Badalona se suma aquest dijous 25 de novembre a la commemoració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones amb la celebració d’un acte de ciutat que tindrà lloc a la plaça de la Vila de Badalona a les 17.30 hores.

L’acte comptarà amb la presència de representants de tots els grups municipals, que llegiran un manifest unitari. Abans de la lectura, es guardarà un minut de silenci en memòria de totes les víctimes de la violència masclista. L’acte es tancarà amb una actuació a càrrec de la Federació de Dones de Badalona.

La 2a tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha animat a la ciutadania a participar en l’acte i ha explicat que “des de les institucions hem de treballar per conscienciar sobre la importància d’erradicar el masclisme de la nostra societat i afrontar les reformes necessàries per posar fi a la violència que sistemàticament pateixen les dones”.

Activitats prèvies

Durant la darrera setmana, en el marc del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, l’Ajuntament ha fet diverses activitats de sensibilització sobre el tema. Els dies 14 i 23 de novembre es van celebrar dues trobades informatives i de consulta amb professionals i experts en feminismes i drets de les dones on es van resoldre qüestions relacionades amb el dret civil i familiar i situacions de violències en la llar i també sobre el dret sanitari i laboral i les discriminacions que pateixen les dones a la seva feina i en el circuit de salut.

També amb motiu del 25N, el passat divendres 19 va tenir lloc al Museu de Badalona una xerrada col·loqui on es va parlar sobre el que significa ser una dona refugiada i sobreviure a situacions d’adversitat i sobre les dificultats que es troben les dones que migren.

Badalona, 24 de novembre de 2021

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals