Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona commemora aquest dijous 10 d’octubre el Dia Mundial de la Salut Mental

07/10/2019 ::

Sota el lema “Parlar i escoltar salva vides”, es realitzaran activitats de sensibilització contra l’estigma que pateixen les persones amb problemes de salut mental

Aquest dijous 10 d’octubre, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, la plaça de la Vila de Badalona acollirà entre les 11 i les 13 hores diverses activitats que tenen per objectiu de donar visibilitat i canviar els prejudicis que encara prevalen en part de la societat sobre les malalties mentals.

La jornada, que té com a lema “Parlar i escoltar salva vides”, començarà amb un parlament a càrrec d’Esther Lobo, cap del Servei de Salut Mental i Addiccions de Badalona Serveis Assistencials (BSA), i Núria Prats, activista d’ActivaMent Catalunya Associació, una entitat de salut mental constituïda, autogestionada i dirigida per persones que han travessat o estan vivint una situació de patiment psicològic o diversitat mental. En aquest parlament s’explicarà el perquè d’aquesta jornada i la importància de normalitzar els problemes de salut mental en la nostra societat.

Posteriorment, l’activista d’ActivaMent Catalunya Associació Laura Jareño posarà música i poesia a l’acte amb un recital de cançons sobre salut mental. Com a testimoni commemoratiu, les paraules de l'obra pictòrica participativa de l'any passat realitzada per l'artista Elisenda Solà-Niubó -que dóna imatge al cartell d'aquest any- es convertiran en part del recital. També hi haurà dinàmiques de micròfon obert on la ciutadania podrà expressar el seu suport a les malalties mentals.

Dues carpes completaran l’escenari de l’acte: una representada per entitats que treballen en salut mental i una altra, més participativa, en la qual les persones podran expressar que pensen o imaginen al parlar de salut mental mitjançant l’escriptura de missatges.

Les activitats per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental estan organitzades per l’Ajuntament de Badalona, Badalona Serveis Assistencials (BSA) i Activament Catalunya Associació.

Badalona, 7 d’octubre de 2019

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals