Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Badalona acollirà el diumenge 16 d’abril la II Cursa Popular Mossos d’Esquadra per @laluchadeabril

22/03/2023 ::    

Els beneficis recaptats es destinaran íntegrament a l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona

Diumenge 16 d’abril, Badalona serà escenari de la II Cursa Popular – Mossos d’Esquadra per @laluchadeabril, un esdeveniment benèfic per recaptar fons per a la investigació mèdica. L’esdeveniment comptarà amb curses de 5 i 10 quilòmetres, una caminada popular i diverses curses infantils. Les proves començaran a partir de les 9.30 hores al carrer de la Riera del Canyadó, a l’alçada de la porta del parc de Can Solei i Ca l’Arnús, que serà el punt de sortida i arribada de les curses. Les proves infantils s’iniciaran a les 11 hores.

L’esdeveniment té un caràcter íntegrament solidari, ja que tots els beneficis aniran destinats a l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona (INc-UAB). Els diners recaptats es dedicaran a la investigació de la malaltia que pateix l’Abril, una nena badalonina afectada per una dolència degenerativa ultra estranya anomenada paraplegia espàstica (SPG52), de la qual només hi ha 50 casos diagnosticats a tot el món.

El preu de la inscripció és a partir de 9 euros amb xip groc en propietat per als adults i de 5 euros per als nens. La compra de la samarreta solidària de la cursa serà opcional a escollir en el moment de la inscripció. També s’ha habilitat un dorsal solidari per a aquelles persones que vulguin aportar íntegrament els diners a la causa.

Les inscripcions es poden fer a través del web de BS Events i presencialment a Muro Motoservei – Concessionari Oficial Yamaha a Badalona. Els dorsals es podran recollir el 14 i 15 d’abril al Centre Comercial Montigalà i el mateix dia de la cursa al punt de sortida entre les 8 i les 9 hores.

La cursa s’ha presentat avui en una roda de premsa celebrada a l’edifici del Viver en la que han participat l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; de la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Territori, Habitatge Esports i Salut, Teresa González; del comissari en cap de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent; de la vicerectora de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Assumpció Malgosa, i del pare de l’Abril i Mosso d’Esquadra, Jesús Merino.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha agraït durant la presentació el paper de tots els implicats per poder celebrar aquesta cursa i s’ha mostrat orgullós de “poder formar part d’aquesta mena de projectes, que uneixen els diferents col·lectius i representen la Badalona que cuida, investiga i que projecta valors positius per a la societat”. Guijarro ha afirmat que “personalment, m'agrada estar aquí avui com a alcalde, però sobretot com a veí de Badalona”. “Des de l’Ajuntament posarem tots els recursos que sigui possible per aquesta causa, i ho farem per l'Abril i també per tots nosaltres com a ciutat”, ha afegit l’alcalde.

La quarta tinenta d'alcaldia i regidora de l'Àmbit de Territori, Habitatge, Esports i Salut, Teresa González, ha indicat que “veure que la cursa de @laluchadeabril es consolida a la ciutat amb aquesta segona edició és una gran notícia que demostra que tant les institucions com els veïns i veïnes de Badalona són solidaris i compromesos”.

Eduard Sallent, comissari en cap de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, ha volgut mostrar el suport del cos a l’Abril i la seva família i ha destacat que “aquesta cursa treu el millor de tots nosaltres i desprèn valors essencials com la solidaritat, l’esperança i la lluita”. Sallent s’ha mostrat honorat de “veure com el cos de Mossos s'aboca en tot allò que pot per una causa tan noble que representa perfectament la transmissió d’allò que és ser policia”.

Per la seva part, la vicerectora de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Assumpció Malgosa, ha afirmat que “és molt important per la UAB estar avui aquí present i formar part d’un esdeveniment que genera recursos per a la investigació i que implica a les institucions i la societat civil”. En aquest sentit, Malgosa ha indicat que “el paper de les universitats és donar respostes als reptes que tenim al davant, i, en aquest sentit, la cura de qualsevol malaltia i la millora de la qualitat de vida de les persones són tasques imprescindible”.

El pare de l’Abril i agent dels Mossos d’Esquadra, Jesús Merino, ha volgut agrair el seu suport a tots els implicats en l’organització de l’esdeveniment i ha destacat “el paper de tota la nostra família per continuar lluitant dia a dia, gaudint de l’Abril i fent que sigui una nena feliç”. Merino ha assegurat que seguirem esforçant-nos diàriament perquè la investigació avanci no només per nosaltres, sinó per tothom que es pugui veure afectat per totes aquelles malalties minoritàries que necessiten més investigació”.

Podeu consultar tota la informació sobre el cas de l’Abril, la cursa i altres esdeveniments relacionat amb la causa en aquest enllaç.

Badalona, 22 de març de 2023

twitter @AjBadalona

👥📚 El Museu de #Badalona acull l’acte d’inauguració del nou curs escolar que reuneix la comunitat educativa.
Presentació del Pla de Formació i la Guia d’activitats educatives 2023-24 i conferència El tetraedre de l'aprenentatge amb sentit, d’Elisabet Aznar, directora del CESIRE

4

📋🍴🍹🍵🍾 L’Ajuntament de #Badalona impulsa una Guia de Restaurants i Eixos Comercials per promocionar el sector de la restauració, el comerç i la gastronomia local

📆 Fins al dimecres 11 d'octubre us podeu inscriure en el procés de selecció per ser un dels 46 nous agents de la Guàrdia Urbana de #Badalona

👮‍♀️ 18 d’aquestes places es reserven per a dones

Inscripcions ➡️ https://badalona.convoca.online/processDetail.html?id=f5bd2717-ba1c-485d-7b43-08db2914157f&type=0

L’Hospital Germans Trias estrena diumenge al Museu de #Badalona un cicle d’actes i xerrades divulgatives parlant de recerca en càncer

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals