Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Aquest divendres se celebra la XVIII edició de la Jornada d’Alumnes de Badalona

09/05/2019 ::

La trobada busca obrir un espai de reflexió sobre com els prejudicis i estereotips estan presents de forma intrínseca en la societat i com condicionen la forma de relacionar-nos

Aquest divendres 10 de maig a partir de les 9 hores, el Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó acull la XVIII edició de la Jornada d’alumnes de Badalona. L’activitat s’emmarca en el programa PIDCES (Programa d’Informació i Dinamització als Centres d’Ensenyament Secundari) i està organitzada pel Departament de Joventut de l’Ajuntament de Badalona.

La jornada pretén fomentar la creació d’un espai de trobada i formació obert a tot l’alumnat dels diferents instituts públics de Badalona. En aquest sentit, es treballaran temes d’interès juvenil per tal de poder acostar-se a la realitat específica dels estudiants de la ciutat. Els alumnes destinatari són principalment joves de 3r, 4t d’ESO i 1r de Batxillerat, majoritàriament delegats i sotsdelegats de les seves classes, que assisteixen a la jornada com a representants i portaveus de la resta de joves de les seves aules.

Enguany, la Jornada se celebra sota el lema “Desmuntem prejudici” i té com a principal objectiu obrir una reflexió sobre com els prejudicis i estereotips estan presents de forma intrínseca en la societat i com condiciona la nostra forma de relacionar-nos. Centrant-se en l’àmbit dels joves i les seves realitats, s'identificaran tots aquells prejudicis i idees estereotipades que s'expressen de manera sistemàtica i mecànica, les quals afavoreixen que reproduïm actituds i conductes discriminatòries i d’exclusió.

A partir de la veu dels joves i a través de dinàmiques participatives, la intenció és crear un espai de trobada comú i de reflexió on es parli de les seves pròpies vivències, de les seves percepcions i del que desitjarien en un futur en relació a les temàtiques tractades.

Programació de la jornada:

08.30 h: Rebuda i entrega de material

Dinàmica “La frontera” a càrrec de l’equip PIDCES.

09.30 h: Benvinguda, a càrrec de l’Alcalde de Badalona, Álex Pastor.

Presentació de la XVIII Jornada.

10.00 h: Taller a càrrec de S.O.S Racisme

11.00 h: Esmorzar

11.30 h: Dinàmiques participatives a càrrec de l’equip PIDCES

12.30 h: Xerrada a càrrec de la Escuelita antiracista

13.30 h: Espai per a la reflexió i conclusions

Badalona, 9 de maig de 2019

twitter @AjBadalona