Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona
Concert de l'Orquestra

Concert de l’Orquestra

Conservatori de Badalona

L’orquestra de cambra del Conservatori es presenta en format simfònic per oferir un programa que combina tres obres que ens permeten fer un viatge des del primer classicisme fins a l’eclosió de l’estil romàntic.

La primera obra, l’obertura del ballet Cendrillon, és del guitarrista i compositor català Ferran Sor, segurament la persona que encarna millor la transició entre l’estil clàssic i el romàntic a casa nostra.

La seguirà una peça del compositor txec Carl Stamitz, una de les moltes simfonies concertants que va publicar. El seu estil, anomenat “estil galant”, és el precursor del gran classicisme d’autors com Mozart o Haydn.

I tancarà el concert la cèlebre Simfonia núm. 8 en si menor de Schubert, coneguda com “La inacabada”. Una obra amb dos moviments que Schubert va deixar misteriosament incompleta (no es va estrenar fins a trenta-set anys després de la seva mort) i que mostra de forma brillant la barreja entre l’herència formal del classicisme i el caràcter tempestuós propi del nou estil romàntic.

 

Venda anticipada a www.teatrezorrilla.cat o venda presencial a les taquilles del teatre, dues hores abans de l'inici de l'espectacle.

 

Programa:

Obertura del ballet Cendrillon de Ferran Sor (1778-1839)

Simfonia concertant en re major de Carl Stamitz (1745-1801)

Simfonia núm. 8 en si menor, D 759 de Franz Schubert (1797-1828)

Teatre Zorrilla, Badalona

22/05/2022 19:00

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals