Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona
Baetulo, oppidum civium romanorum. Nova proposta de trama urbana

Baetulo, oppidum civium romanorum. Nova proposta de trama urbana

Conferència: Baetulo, oppidum civium romanorum. Nova proposta de trama urbana.

A càrrec de Clara Forn, Pepita Padrós i Jacinto Sánchez, arqueòlegs.

Baetulo, oppidum civium romanorum és la descripció que Plini (s. I dC) testimonia de la fundació de la nostra ciutat romana. Gràcies a les excavacions arqueològiques hem anat coneixent com i quan es va néixer la ciutat, una fundació ex novo datada al voltant del 70 a.C. i situada a la costa laietana, província Tarraconensis, de clara filiació romana no tan sols en el seu urbanisme sinó també en la tipologia dels edificis públics i privats.

El 1993 es va publicar una aproximació a l'esquema urbanístic fundacional de la ciutat, que plantejava un recinte emmurallat que englobava una superfície proper a les 11 Ha, amb una orientació NO-SE i amb una disposició ortogonal en la qual es dibuixaven 7 insulae d'ample per 9 insulae de llarg.

El gran volum d'intervencions arqueològiques dutes a terme a la ciutat en els darrers vint anys, ens ha permès revisar aquella hipòtesi i plantejar un nou model de configuració urbanística en base a les nombroses dades de què disposem actualment. El nou model presenta canvis importants tant en el perímetre de la ciutat, que augmenta les seva superfície, com en la distribució interna i la seva orientació. Així doncs, presentarem públicament una recerca duta a terme des del Museu de Badalona i que continua encara ara.

En el marc del cicle de conferències Novetats arqueològiques.

Museu. 19 h.

Entrada lliure amb inscripció prèvia.

Museu de Badalona, Badalona

Inici: 30/11/2021 19:00
Fi: 30/11/2021 20:30

twitter @AjBadalona

El temps

L’Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l’administració electrònica

Prei administració oberta 2017

Premi administració oberta 2017

Altres webs municipals